Remedii naturiste din rădăcină și frunze de hrean

Remedii naturiste din rădăcină și frunze de hrean

Siropul de hrean

Pentru tratarea sinuzitei, poți încerca siropul de hrean. Este de ajuns să iei o linguriță pe zi. Iată cum se prepară: în primul rând, dai prin răzătoare o rădăcină de hrean, apoi adaugi 4 linguri de miere. După aceea, treci amestecul printr-un tifon și obții siropul.

Vinul cu hrean

Pentru îmbunătăţirea digestiei sau pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea pietrelor la rinichi este indicat să apelezi la vinul cu hrean. Modul de preparare al vinului cu hrean este acesta: într-un litru de vin roşu pui 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Astupi sticla şi lași la macerat 8 zile, după care filtrezi.

Iei 3-4 linguri din acest vin, în fiecare zi. Și durerile intense de dinți sunt domolite cu ajutorul acestui remediu natural.

Tinctura de hrean

În cazul răcelilor, gripei, a tusei și a infecțiilor urinare este indicată tinctura cu hrean. Iei câte o linguriță, de 3 ori pe zi. Aceasta nu este deloc greu de preparat. Dai prin răzătoare o rădăcină de hrean, o pui într-un borcan şi torni 100 ml alcool de 80 grade.

Ceai din frunze de hrean

Și din frunzele de hrean se pot face tratamente naturiste excelente. De exemplu, răceala poate fi vindecată cu ceai din frunze de hrean, îndulcit cu puțină miere.

Salată cu hrean

Pe de altă parte, este bine de știut că dacă vrei să-ți îmbunătățești memoria sau să previi cancerul trebuie să consumi cel puțin o dată pe săptămână salată cu hrean.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php