Remedii naturiste pentru degerături

Remedii naturiste pentru degerături

Degerăturile reprezintă o afecţiune a vaselor sangvine care apare pe parcursul sezonului rece. În stadiu incipient, se manifestă prin roşeaţă însoţită de o culoare vineţie, umflarea şi paralizia temporară a zonei afectate.

Sunt precedate de senzaţie de frig, de scăderea sensibilităţii sau dimpotrivă de senzaţii de arsură, furnicătură sau înţepătură. Pot apărea băşici a căror rupere determină apariţia de răni. În stadiul final apare necroza care se manifestă prin înnegrirea şi uscarea pielii. Dacă se agravează, pot apărea ulceraţii însoţite de dureri şi paralizii.

Infuzie sau tinctură de gălbenele
Pentru a face o infuzie bună în caz de degerături, ai nevoie de 20 g de flori pe care le pui într-un litru de apă clocotită, lași la infuzat 10 minute. Folosești planta cu care ai făcut infuzia sub formă de cataplasme, iar cu infuzia strecurată faci băi.

Tinctura o prepari prin macerarea, timp de 8 zile, a 20 g de plantă în 100 ml de alcool de 70 de grade. La 100 ml de apă fiartă adaugi 10 ml de tinctură. Cu această tinctură faci comprese.

Decoct de țelină
Fierbi o ţelină de dimensiuni medii, cu frunze cu tot, 45 minute, în 2 litri de apă. Ții zonele degerate în decoctul cald, care se poate reîncălzi şi folosi de 3 ori pe zi. Tratamentul durează 3-5 zile, timp în care faci zilnic un nou decoct.

Suc de varză sau comprese cu foi de varză
Bea un pahar de suc de varză pe zi, între mese, până la refacerea ţesuturilor. Poți aplica foi de varză şi extern, sub formă de comprese pe zona cu degerături.

Infuzie de vâsc
Peste zonele degerate poți să aplici o pânză de bumbac umezită cu 4 linguri de ulei de măsline cald amestecat cu infuzie din frunze de vâsc. Pentru infuzie, ai nevoie de 2 linguri de frunze macerate într-o cană cu apă caldă timp de 30 de minute. Pansamentul se schimbă la un interval de 3-4 ore, în funcţie de gravitatea leziunii.

De reținut!

Infuzia de vâsc poate fi înlocuită cu cataplasme cu cartofi cruzi raşi (câte trei cartofi mari amestecaţi cu două linguri de ulei de măsline).

Emulsie de gutui
Îți mai este de folos și o emulsie mucilaginoasă preparată din 2 linguri de seminţe de gutui zdrobite şi fierte într-o ceaşcă cu apă un sfert de oră. O întinzi pe zonele degerate. Are efect emolient şi calmant.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php