Rostopasca ne ajuta in peste 150 de afectiuni

Rostopasca ne ajuta in peste 150 de afectiuni

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta erbacee perena care infloreste incepand cu luna mai pana la inceputul toamnei. In limba latină, coeli donum înseamnă darul cerului, un nume care arată cât de mult o apre­ciau anticii.
In prezent, rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze si pana la cancer sau la infectiile virale.
Rostopasca poate fi utilizata sub forma de ceai, tinctura, pulbere, infuzie combinata sau ca si catapalsma.

Iata mai jos doar cateva indicatii terapeutice ale rostopascai:
Tulburari digestive – acestea sunt eficient combatute cu ajutorul tincturii de rostopasca. Se administreaza cate 3-4 lingurite pe zi, diluate in putina apa.
Diskinezia biliara – pentru aceasta afectiune se administreaza pulberea de rostopasca. Un varf de cutit luat de 3 ori pe zi. Acest tratament dureaza 1 luna, urmate de 10 zile de pauza, dupa care se poate relua. Are o eficienta de neimaginat.
Boli ale ficatului – in acest caz, rostopasca se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit de 4 ori pe zi, in cure de 3 saptamani, cu 7-10 zile de pauza. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute in urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei.
Cancer – sucul de rostopasca aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar si pe tumorile exteriorizate, face adevarate minuni, in timp ce pulberea administrata intern amelioreaza starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de lingurita de pulbere de rostopasca de 4 ori pe zi, in cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauza. Este un remediu cu efecte imunomodulatoare (ajuta la distrugerea celulelor maligne de catre sistemul imunitar) si cu o posibila actiune citostatica directa. Conform cercetatorilor straini, substantele active din rostopasca sunt eficiente in cancerul pancreatic, ovarian, faringian, de colon, de san si de ficat.
Herpesul bucal si genital – se combat eficient, atat intern, cat si extern, cu ajutorul tincturii de rostopasca. Intern, se administreaza cate o lingurita de tinctura de 3 ori pe zi in cure de 12 zile. Extern, se combina tinctura de rostopasca, in proportii egale, cu tinctura de propolis, si se aplica prin picurare pe zona afectata, de 4-6 ori pe zi. Efectele sunt rapide si de durata.
Migrene – se administreaza, la nevoie, cate o lingurita rasa de pulbere de rostopasca pe stomacul gol, in doza unica, pentru 24 de ore. Efectele sunt miraculoase deoarece in mai putin de o ora, bila este drenata, durerile de cap si senzatia de greata dispar.
Pancreatita – 5 gr de rostopasca uscata si maruntita se oparesc cu 1 litru de apa clocotita si se lasa sa se infuzeze 12 ore, iar la sfarsit, dupa ce se strecoara, se mai adauga 200 de gr de miere si se amesteca bine. Se ia o lingura din acest preparat, din ora in ora, timp de 2 luni.
Negi – se pune pe zona afectata suc de rostopasca, de mai multe ori succesiv, la intervale de jumatate de minut. Locul nu se spala, ci se lasa sucul sa actioneze in profunzime. De regula, in 2-4 saptamani de tratament zilnic, negii dispar.
Eczeme – se aplica, vreme de o ora pe zi, cataplasme cu rostopasca. Tratamentul se face vreme de 3 saptamani si are efecte excelente. Dupa aplicatia cu rostopasca se spala zona tratata si cu tinctura de propolis nediluata.

sfatnaturist.ro

Comenteaza acest articol

css.php