Repartizare licee 2011: Gafa de proportii in Bistrita

Inspectoratul Scolar din Bistrita-Nasaud a comis o gafa de proportii, dupa ce a publicat primele rezultate privind repartizarea in licee. Un numar de aproape 250 de elevi si-au vazut datele personale postate pe site-ul institutiei, desi legea interzice acest lucru.

Pe site-ul ISJ Bistrita a aparut luni lista cu elevii admisi la unele licee, cu tot cu codul numeric personal al elevilor.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre: Repartizare licee 2011.

Repartizarea a avut in vedere candidatii admisi la liceele cu profil vocational, cele cu profil militar si listele cu elevii admisi pe locurile pentru rromi.

Ulterior, documentele au fost scoase de pe site-ul inspectoratului.

Luni seara, listele au aparut din nou, insa datele cu caracter personal ale elevilor au fost protejate.

“Este vorba de o lista de elevi de la profilele vocationale din Alba-Iulia. Datele ne-au venit completate pe un astfel de formular care cuprindea si CNP-urile. Din pacate nici eu, desi m-am uitat de cateva ori pe liste, si nici informaticianul nu am observat aceste date personale. Ne pare rau.

Nu a fost cu intentie, nu a fost vorba de nepasare, ci doar ca a fost o perioada aglomerata si nu am observat acea coloana cu codurile. Am vazut listele de cateva ori, insa nu am observat acea coloana”, a explicat Olivia Duicu, inspector de specialitate si responsabilul din partea ISJ Bistrita Nasaud cu admiterea la liceu.

Intr-o declaratie pentru Evenimentul Zilei, Olivia Duicu si-a asumat greseala, insa parintii elevilor spun ca vor da inspectoratul in judecata.

Repartizarea computerizata in licee a absolventilor claselor a VIII-a urmeaza sa aiba loc marti si se va face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile exprimate in fisa de optiuni.

Media de admitere reprezinta media aritmetica intre cea generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

ziare.com

One Comment

  1. You are so aeoswme for helping me solve this mystery.

Comenteaza acest articol

css.php