Reţete de Crăciun: Costite de porc la cuptor

Reţete de Crăciun: Costite de porc la cuptor

Ingrediente
Costite de porc la cuptor
costite de porc
sare, piper negru
sos dulce-iute (de casa; sau thai chili sauce cumparat)
Preparare
Costite de porc la cuptor
Dimensiunea tablei de coaste nu conteza in aceasta reteta, pregatiti ce cantitate doriti, pasii sunt aceiasi.
Se aseaza costitele cu partea osoasa in sus. Daca nu a fost curatata deja, veti vedea o pielita alba care acopera oasele. Introduceti varful unui cutit sub ea si trageti pana vedeti ca incepe sa se desprinda. Prindeti-o apoi cu mana si trageti-o de pe oase. Va veni cu totul jos, destul de usor.
Daca e cazul, curatati coastele de grasimea in exces de deasupra.
Presarati coastele cu sare si piper negru pe ambele parti.
Asezati coastele intr-o tava cu pereti (vor lasa grasime in timpul coptului) care sa le cuprinda. Daca nu va intra tabla intr-o bucata in tava, o puteti taia in 2-3 bucati ca sa se potriveasca in tava voastra. Asezati costitele in tava cu partea osoasa in jos.
Acoperiti tava cu capac (sau folie de aluminiu) si dati la cuptor la 140C pana sunt facute (testati cu o furculita si cand simtiti ca intra usor in carne si daca trageti se desprinde de pe os, sunt gata; fix 3 ore a durat pentru bucata mea).
Scoateti carnea din cuptor si scurgeti grasimea din tava sau mutati carnea in alta tava (am preferat aceasta metoda fiindca tava in care le-am copt e din ceramica si nu am vrut sa o bag sub grill).
Glazurati costitele deasupra cu sos dulce-iute. Daca nu le veti servi imediat le puteti lasa sa stea asa glazurate pana la servire, dar nu mai mult de 2 ore.
Porniti cuptorul pe grill (la 220C) si introduceti tava la mijlocul cuptorului. Lasati sa se rumeneasca costitele si sosul sa se caramelizeze (nu dureaza mult, maxim 5 minute, stati tot timpul cu ochii pe ele).
* daca doriti, acest pas se poate face si pe gratar
Taiati costitele intre oase si serviti-le cu sos dulce-iute.

e-retete.ro

Comenteaza acest articol

css.php