REZULTATE BACALAUREAT 2012: Lista contestaţiilor în fiecare judeţ

Contestaţiile la examenul de bacalaureat au putut fi depuse luni, între orele 8.00 şi 12.00, la toate unităţile de învăţământ unde a fost susţinut examenul. Elevii care au depus contestaţii vor afla rezultatele finale pe 13 iulie.

 

BISTRIŢA NĂSĂUD

 

Un număr de 884 de contestaţii au fost depuse în judeţul Bistriţa-Năsăud în urma examenului de bacalaureat.

 

“În total, au fost depuse 884 de contestaţii. La centrul de examen de la Colegiul Naţional «Liviu Rebreanu» Bistriţa au fost depuse 159 de contestaţii, la Colegiul Naţional «Andrei Mureşanu» Bistriţa – 98, la Colegiul Tehnic «Grigore Moisil» Bistriţa – 93, la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa -146, la Colegiul Naţional «Petru Rareş» Beclean – 116, la Colegiul Naţional «George Coşbuc» Năsăud – 197, iar la centrul de examen de la Liceul Teoretic «Solomon Haliţă» Sângeorz Băi – 75”, se arată în comunicatul ISJ Bistriţa-Năsăud.

 

BRĂILA

 

La Brăila, judeţul cu cel mai mare procent de promovabilitate din ţară, au fost înregistrate 455 de contestaţii.

 

În judeţul Brăila, s-au înscris la bacalaureat 2012 2.429 de elevi, iar prezenţi au fost 2.296.

 

Unităţile cu cea mai mare rată de promovabilitate din judeţ sunt Colegiul Naţional “Gheorghe Murgoci” – 98,15 la sută şi Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” 96.89 la sută.

 

BUZĂU

 

Un număr de 1.108 contestaţii au fost depuse în judeţul Buzău în urma examenului de bacalaureat, cele mai multe, 401, fiind la matematică.

 

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, din cele 1.108 contestaţii depuse, luni, de absolvenţii de liceu nemulţumiţi de notele primite la bacalaureat, cele mai multe, 401, au fost la matematică, în timp ce la limba şi literatura română s-au înregistrat 334 de contestaţii, 144 la biologie, iar la istorie 76 de contestaţii.

 

CLUJ

 

Un număr de 1.693 de contestaţii au fost depuse, luni, în judeţul Cluj, de absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat, 1.329 au fost înregistrate în judeţul Mureş, iar în Covasna – 441, cele mai multe la Limba şi literatura română.

 

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost înregistrate, în aceeaşi zi, 1.693 de contestaţii ale bsolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la limba şi literatura română.

 

“Au fost înregistrate 1.693 de contestaţii de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat. Majoritatea au fost depuse la limba română. Aceste contestaţii se vor verifica de o comisie specială dintr-un alt judeţ. Rezultatele finale vor fi afişate în 13 iulie”, a spus Cuibus.

 

Potrivit acestuia, anul trecut, după contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut în judeţul Cluj de la 54,07 la sută la 54,91 la sută, fiind înregistrate peste 2.300 de contestaţii, din care 773 au fost admise.

 

COVASNA

 

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, inspectorul Farkas Csaba, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la instituţia pe care o reprezintă au fost depuse în total 441 de contestaţii, cele mai multe fiind la limba şi literatura română – 174.

 

HUNEDOARA

 

Un număr de 1.106 contestaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat, în judeţul Hunedoara, cele mai multe fiind înregistrate la disciplinele matematică şi limba şi literatura română, iar cele mai puţine la logică şi limba maghiară.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a anunţat, luni, că au fost depuse 1.106 contestaţii, iar numărul cel mai mare de contestaţii s-a înregistrat la disciplina Matematică, urmată de Limba română.

 

MUREŞ

 

În judeţul Mureş, au fost înregistrate 1.329 de contestaţii, cele mai multe la Limba şi literatura română şi Matematică.

 

“Avem 1.329 de contestaţii, cele mai multe fiind făcute la Limba şi literatura română – 507 şi Matematică – 406. În următoarele ore lucrările ale căror note sunt contestate vor fi trimise la centrul de contestaţii şi reevaluare din Cluj-Napoca, unde vor fi recorectate în perioada 10-12 iulie. În 12 iulie se prelucrează, iar în 13 iulie se afişează rezultatele definitive”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Raluca Marian.

 

Aceasta a adăugat că majoritatea contestaţiilor au fost făcute de elevi care nu au reuşit să obţină media generală 6.00, necesară pentru promovarea examenului, dar sunt şi alţii care doresc mărirea notei primite inţial.

 

SĂLAJ

 

Un număr de 421 de contestaţii au fost depuse în judeţul Sălaj în urma examenului de bacalaureat, dintre care mai mult de jumătate au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar “Voievodul Gelu” din Zalău.

 

“În Sălaj au fost depuse 421 de contestaţii de către candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat. Din acestea, mai mult de jumătate – 227 – au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Voievodul Gelu» din Zalău. Alte 46 de contestaţii au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Ioan Ossian» din Şimleu Silvaniei, iar 148 la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic Zalău”, a spus Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Gheorghe Bancea.

 

SUCEAVA

 

Un număr de 1.717 contestaţii au fost depuse de absolvenţii din judeţul Suceava care au susţinut examenul de bacalaureat, anul trecut fiind înregistrate 3.515 contestaţii.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în judeţ s-au depus 1.717 contestaţii la examenul de bacalaureat, în 2011 fiind înregistrate 3.515 contestaţii.

 

Ea a menţionat că aceste contestaţii vor fi soluţionate într-un centru regional organizat de Ministerul Educaţiei.

 

Hacman a precizat că nu a fost încă întocmită o statistică pe discipline a contestaţiilor.

 

TIMIŞ

 

Un număr de 1.184 de contestaţii au fost depuse în judeţul Timiş, în urma examenului de bacalaureat, cele mai multe, 413, fiind la limba şi literatura română.

 

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Cornel Petroman, aproximativ 1.200 de candidaţi la examenul de bacalaureat au depus contestaţii.

 

Cele mai multe contestaţii, 413, au fost depuse la limba şi literatura română, în timp ce la matematică au fost depuse 409 contestaţii, iar la biologie – 123.

 

La geografie au fost depuse 88 de contestaţii, la chimie – 49, la anatomie – 47, la fizică – 28, la informatică – 11, la limbi moderne – şase, la logică şi sociologie câte patru şi câte o contestaţie la psihologie şi filosofie.

 

VRANCEA

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Vrancea, luni, au fost depuse 754 de contestaţii, cele mai multe la matematică. Astfel, 245 de contestaţii au fost înregistrate la matematică, 241 la română, iar restul la alte discipline.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

Pentru absolvenţii de liceu care au picat BAC-ul în vară sau care au ales să-şi maximizeze şansele de promovare există şi sesiunea de toamnă, care se va desfăşura în perioada august-septembrie 2012 şi vor primi atunci rezultate BACALAUREAT 2012.

 

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă

 

16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)

23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D)

27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română

28 august: Proba scrisă la limba maternă

29 august: Proba obligatorie a profilului

31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării

2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00)

3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

mediafax.ro

Comenteaza acest articol

css.php