Robert Boroianu: „Partidul Național Liberal își dorește să reîntoarcă județul Constanţa cu faţa spre civilizaţie şi normalitate”

Robert Boroianu: „Partidul Național Liberal își dorește să reîntoarcă județul Constanţa cu faţa spre civilizaţie şi normalitate”

Născut la data de 14 aprilie 1970, Robert Aurel Boroianu este căsătorit și tatăl a patru copii. Este absolvent al Facultății de Inginerie și Echipamente Navale din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. Antreprenor de succes, Robert Boroianu se consideră un om echilibrat, loial, corect, dinamic și eficient. La alegerile locale din vară, Robert Boroianu a fost ales consilier județean în Consiliul Județean Constanța. La alegerile parlamentare din 11 decembrie candidează pentru funcția de deputat în Parlamentul României.

Reporter: De la o experiență de câteva luni în administrația locală, în funcția de consilier județean, veți ajunge în Camera Deputaților. Ce v-a determinat să luați decizia de a candida?

Robert Boroianu: Scurta experiență de câteva din luni din Consiliul Judetețean Constanța m-a ajutat să pătrund în interiorul unui mecanism administrativ care conduce județul după bunul său plac. Am surprins pe toată lumea în această vară în urma alegerilor locale, când PNL Constanța a obținut un scor egal cu cel al PSD, într-un judeţ cunoscut în toată ţara ca fiind republica lui Mazăre şi Constantinescu, patria pesediştilor penali. Constănţenii au găsit în noi un partener credibil şi serios şi au votat o echipă liberală tânără şi fără scheleţi în dulap. Pentru noi a fost un motiv de mândrie, dar şi de responsabilizare, motiv pentru care am hotărât să mergem mai departe pe acest drum al reîntoarcerii Constanţei cu faţa spre civilizaţie şi normalitate. Candidatura mea este un pas firesc în scoaterea Constanţei de sub bocancul politicienilor penali şi al infractorilor de partid. Nu o văd atât ca pe un pas în cariera mea politică, ci ca pe un imens salt în dorinţa Partidului Național Liberal de a recâştiga demnitatea alegătorilor constănţeni.

Rep: Care sunt principalele proiecte pe care le veți promova în Parlament? Există și proiecte specifice pentru județul Constanța? Vă rugăm numiți-le.

R.B: Înainte de a vorbi despre proiecte sau promisiuni electorale, constănţenii pot avea, în primul rând, certitudinea că nu îi voi face de râs, ci îi voi reprezenta cu cinste în Parlamentul României. Acesta este de fapt şi mesajul nostru electoral: România condusă de oameni competenţi şi cinstiţi. Este un pas enorm pe care trebuie să îl facem pentru ca Parlamentul să devină o instituție în slujba cetățenilor și nu a infractorilor protejați de Dragnea și Tăriceanu. Vorbind despre proiecte, așa cum am militat și în Consiliul Județean, voi propune modificarea Constituției pentru ca apa să devină un bun de interes public, gratuit pentru toți românii. Slovenia a reușit. Putem și noi să urmăm acest model. Un alt proiect esențial pentru echipa liberală de la Constanța, căci noi suntem o echipă și nu pionii de serviciu ai unora sau altora, se referă la dezvoltarea Portului Constanţa. Dorim modificarea legislaţiei în domeniu, astfel încât portul să-şi atingă potenţialul, devenind cea mai mare poartă maritimă a Europei spre Orient. La capitolul infrastructură rutieră, ne dorim racordarea României la rutele europene de transport rutier prin „autostrăzile UNIRII, Sibiu – Piteşti, Comarnic – Braşov, Oltenia, Moldova, Constanţa – Mangalia, Centura de Sud şi Nord a Bucureştiului”. Un alt proiect asumat de PNL în programul de guvernare prevede „transformarea Dunării în AUTOSTRADA ALBASTRĂ prin regularizarea cursului de apă ca principală modalitate de atragere a traficului în tranzit din Europa Centrală spre Portul Constanţa şi invers”. În ceea ce priveşte domeniul apărării, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa îşi va întări şi consolida rolul strategic alături de aeroporturile „Henri Coandă” – Otopeni şi „Traian Vuia” – Timişoara. În ceea ce priveşte Sănătatea, ne dorim ca judeţul Constanţa să se numere printre judeţele care vor avea un spital regional în perioada următoare. De asemenea, creşterea economică durabilă are nevoie de crearea de noi locuri de muncă, de forţă de muncă activă şi calificată. Păstrăm în ţară forţa de muncă de înaltă pregătire şi îi încurajăm pe românii din străinătate să se întoarcă în ţară. Constănțenii, la fel ca toți românii, vor găsi în noi un partener credibil și serios, iar în echipa PNL-Dacian Cioloș răspunsul la cele mai grave dintre problemele pe care le au.

Rep: Cum veți sprijini mediul local de afaceri, pe care îl cunoașteți foarte bine din postura de investitor?

R.B: Trebuie să înţelegem cu toţii că mediul de afaceri privat este cel care ţine economia României în viaţă. PSD a ignorat tot timpul acest lucru, punând presiune enormă pe mediul privat pentru a putea extrage banii atât de necesari lor pentru tunurile pe care le-au dat şi pe care le pregătesc. Acest delir al populismului, al pomenilor electorale, îngrozeşte mediul de afaceri care ştie că doar pe spatele lui, din impozitele şi taxele lui, Guvernul pregăteşte acest desfrâu al banilor publici. Este uşor să promiţi salarii dublate, pensii triplate, ajutoare şi indemnizaţii de miliarde de euro. La fel de uşor poţi scoate taxele şi impozitele pentru români. Dar, atunci, de unde vei lua banii pentru a asigura funcţionarea statului român? De unde vei plăti toate acestea? Ai o singură soluţie. Din ceea ce produce mediul privat. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu mint cu o mare neruşinare şi manipulează opinia publică răsturnând căruţa populismului în mijlocul campaniei electorale. Au fost trei ani la guvernare şi nu au făcut nimic din ce promit acum. De ce? Fie că sunt laşi, fie că sunt doar demagogi şi vând gogoşi electorale românilor.

Rep: Care sunt cele mai actuale și necesare nevoi legislative pe care le veți susține?

R.B: Prioritatea statului român ar trebui să fie transparentizarea cheltuirii banului public, debirocratizarea reală a instituţiilor statului şi întoacerea administraţiei statului cu faţa către cetăţeni. Acest drum a fost deschis de premierul Dacian Cioloş şi, împreună cu el, trebuie să îl ducem până la capăt. Banul public trebuie să fie cheltuit cu responsabilitate, cu respectarea legilor, în folosul românilor.

Rep: Campania electorală este în toi, iar echipele PNL continuă să bată la cât mai multe uși. Ce concluzie trageți după atâtea întâlniri cu cetățenii? Care sunt așteptarile lor de la viitorii parlamentari? Mai dau românii o șansă politicienilor?

R.B: În această perioadă, ca şi în campania electorală de la locale, am cunoscut foarte mulţi oameni, am avut ocazia să stăm de vorbă şi să ne ascultăm unul pe altul. Ca şi în vară, constănţenii înţeleg foarte bine momentul crucial în care se află judeţul şi ţara şi importanţa votului lor. Oamenii au priceput că infractorii şi penalii nu mai au ce căuta în politică, nu mai au ce căuta în administraţie. Ce ţară şi-ar dori să fie condusă de un condamnat la închisoare? Constănţenii s-au săturat de promisiuni populiste. Ei știu foarte bine că au fost menținuți timp de 26 de ani în sărăcie și corupție de același PSD şi ALDE care vine azi să le ceară votul, să calce în picioare legea şi Justiţia pentru a-şi apăra hoţii şi corupţii. Șansa unei schimbări reale a clasei politice vine pe 11 decembrie. Atunci, cu un vot pentru listele PNL se poate popula un Parlament nou, format din oameni pregătiți, cinstiți și performanți.

Rep: Ținând cont de oferta umană a celorlalți competitori electorali din județul Constanța, cu cine credeți că veți putea colabora pentru a vă promova proiectele?

R.B: Eu sper foarte mult ca toți constănțenii să înțeleagă un lucru: prezența masivă la vot este importantă inclusiv pentru a dicta standarde înalte, atât morale cât și profesionale, pentru cei care îi reprezintă în Parlament. Dacă acest mesaj este recepționat, cred că toți parlamentarii de Constanța pot colabora pentru proiecte care vizează o creștere a calității vieții în județul nostru, pentru că numai constănțenii sunt cei care ne trimit în Parlament.

Rep: Ce mesaj aveți către constănțeni?

R.B: În primul rând îi rog să vină la vot. Doar cu ajutorul votului lor putem schimba ceva în ţara asta. Neimplicarea, refuzul de a merge la vot ne vor apropia şi mai mult de ţara unde infractorii guvernează – la care visează PSD şi ALDE. În al doilea rând, îi rog să nu își arunce voturile pe geam. Aici fac un apel către electoratul anti-PSD, către toți acei oameni care au înțeles că pe parcursul ultimilor 16 ani PSD a distrus bucată cu bucată acest județ: votați Partidul Național Liberal pentru că orice alt partid care se declară anti-PSD, fie nu va intra în Parlament, fie se va alia cu PSD după alegeri, exact așa cum a făcut PMP Constanța, condus de Claudiu Palaz. PNL a demonstrat la Constanţa că s-a schimbat. Venim în faţa dvs. cu oameni 100% noi, cu oameni competenţi şi dedicaţi, dar mai ales integri. Vă cerem să continuăm parteneriatul deschis în alegerile locale, când ne-aţi acordat votul şi încrederea, având în noi aceiaşi parteneri corecţi. Veniţi la vot şi haideţi să schimbăm în bine România pentru binele copiilor noştri!

Comenteaza acest articol

css.php