Romanii internauti, interesati de stiri online

Studiul „Omnibus“ efectuat de GfK arata ca 62% dintre românii care folosesc Internetul sunt persoane curioase carora le place sa se documenteze,cautând informatii pe Google. Urmatoarele pe lista dupa folosirea motorului de cautare este primirea sau trimiterea de e-mailuri (58%) si lecturarea stirillor (55%). „Vârsta este un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe internet. Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta, ca si citirea stirilor: 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, fata de 42% care urmaresc stirile pe internet“, se arata in studiul privind obiceiurile de utilizare a internetului de catre români.

Lecturarea stirilor pe internet este practicata mai ales de persoanele cu vârsta intre 35 si 55 de ani, 72% considerând aceasta activitate printre cele trei importante, fata de 54% dintre persoanele intre 25 si 35 de ani si 42% tinerii sub 25 de ani.

In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe Internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani.

Studiul mai arata ca activitatile web sunt, in continuare, in zona de nisa in România: 13% aseaza blog-urile intre cele mai importante trei activitati pe internet, 10% jocurile on-line si numai 6% accesarea retelelor sociale.

Studiul a fost realizat in luna septembrie 2009 pe un esantion national de 338 de utilizatori de internet.

Comenteaza acest articol

css.php