Să o ajutăm pe Natalia! La numai 1 an a fost diagnosticată cu tumoare canceroasă

Să o ajutăm pe Natalia! La numai 1 an a fost diagnosticată cu tumoare canceroasă

Natalia are un an şi 7 luni, este din Constanţa şi a fost diagnosticată cu cancer. Este povestea, în numai câteva cuvinte, a unei copile din Constanţa care are mare nevoie de ajutor. Din momentul primirii groaznicului diagnostic, mama fetiţei, Florina Alina Păun, s-a mobilizat şi a încercat pe orice cale să convingă lumea să o ajute pe Naty. Nu s-a resemnat la gândul că fetiţa este bolnavă şi caută zi şi noapte oameni dispuşi să îi asculte povestea.

Natalia s-a născut perfect sănătoasă, este un copil pe care părinţii l-au dorit şi l-au primit cu mare bucurie. În urmă cu câteva luni, însă, mama a remarcat că fetiţa are o problemă la gât. A mers la spital, unde a fost tratată pentru răceală, apoi, după câteva zile, medicii au decis să o externeze. Ceea ce se credea a fi o răceală nu s-a vindecat însă, iar în luna august, Florina Alina s-a internat din nou, cu micuţa, la Spitalul Judeţean Constanţa. I s-au făcut analize amănunţite, iar după două cumplite zile de aşteptare, a venit şi rezultatul, care a frânt sufletul părinţilor: tumoare canceroasă. A urmat o cursă spre Bucureşti, internare, alte analize, mai amănunţite şi din nou speranţa că poate medicii constănţeni au greşit. Rezultatul a conformat diagnosticul cel mai cumplit, iar fetiţa a început deja tratamentul. Încă nu se ştie dacă va fi sau supusă unei intervenţii chirurgicale, iar cea mai fericită variantă ar fi un an de chimioterapie. Toate aceste proceduri sunt însă foarte costisitoare, iar familia, care mai are patru copii, nu dispune de resurse pentru a acoperi toate cheltuielile. De aceea, cunoscuţii familiei Păun s-au mobilizat şi au creat o pagină de socializare, prin care au prezentat povestea Nataliei şi cer sprijin de la cei care vor să îi ajute.
„Natalia s-a născut într-o familie cu 4 fraţi, iar părintii i-au crescut cum au ştiut ei mai bine şi mai frumos, chiar dacă aveau sau nu aveau, nu au cerut ajutor. Mămica noastră eroină şi puternică strângea mâncarea când primea în spital şi o dădea soţului pentru ceilalţi copii acasă, să aibă ce mânca. Vizitele tatălui la Bucureşti au fost din ce în ce mai rare din lipsa banilor de drum. Numai părinte în situaţia lor să nu fim …un tată ce stă cu sufletul la gură şi departe de mămică şi o mamă care are ceilalţi copii acasă şi îi vede foarte rar“, explică Vasilica Popa Luchian, cea care a creat pagina de facebook şi încearcă să mobilizeze cât mai mulţi oameni să o ajute pe Natalia. „Din păcate pentru această familie, neajunsurile încep a fi din ce în ce mai mari, pentru că tatăl ţine loc de mamă de când ele sunt internate în spital şi nu poate să lucreze. Ce căutam noi aici? Să ajutăm ca Natalia să nu mai ducă lipsă de lapte, pampers, şerveţele, are nevoie de o hrană cât mai sănătoasă pentru regimul ei … iar lista poate continua la nesfârşit. Ce este mai grav este că anumite medicamente trebuie şi ele procurate de către părinţi“, mai explică prietena familiei.
Oricine doreşte să o ajute pe Natalia poate dona orice sumă de bani într-unul din conturile:
RO45BTRLRONCRT0368917201 LEI
RO92BTRLEURCRT0368917201 EURO

Comenteaza acest articol

css.php