Săgeata a promovat, acum începe greul

Fotbal/Liga I

Echipa din Năvodari a primit undă verde pentru a evolua în Liga I, după ce i-a fost acceptat apelul în procesul de licenţiere

În primă instanţă meciurile năvodărenilor vor avea loc pe „Farul“, dar autorităţile locale vor să demareze în cel mai scurt timp lucrările la propria arenă

Echipa de fotbal Săgeata Năvodari va evolua în sezonul următor al Ligii I. După ce au stat cu emoţii deoarece, în primă instanţă, nu le-a fost acceptat dosarul de licenţiere, ieri, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că apelul Săgeţii a fost acceptat, iar gruparea are drept de joc în Liga I. Există voci în cadrul clubului care spun că nu au avut emoţii şi erau siguri că vor juca în primul eşalon. „Era practic imposibil să nu luăm licenţa după ce am făcut apel. Este adevărat că am avut ceva lacune, dar am completat dosarul cu actele necesare. Am parafat contractul cu F.C. Farul pe o perioadă de un an şi vom juca în prima ligă la Constanţa. Săptămâna viitoare ne vom întâlni şi vom discuta atât despre numele noului antrenor, cât şi despre programul de pregătire al echipei. În plus, trebuie să aducem mulţi jucători, pentru că nu putem face faţă cu acest lot în prima ligă“, a spus antrenorul năvodărenilor, Mihai Guliu, la finalul ultimului joc din stagiunea 2012/2013. Tehnicianul va fi, însă, înlocuit, deoarece nu are actele necesare pentru a antrena o formaţie de prim eşalon. În actele pentru licenţiere, Săgeata Năvodari a trecut pe tehnicianul Gabi Stan, antrenor care deţine licenţă PRO.

Cheltuieli multe

Odată cu promovarea în primul eşalon, apar însă şi bătăile de cap pentru autorităţile din Năvodari, care trebuie să susţină echipa. Deja se vorbeşte de o investiţie de 1,5 milioane de euro la arena din Năvodari. De asemenea, trebuie îmbunătăţit lotul, deoarece se doreşte continuitate pe prima scenă a fotbalului românesc.

În primă instanţă se doreşte un stadion, cel care a pus probleme la procesul de licenţiere. Săgeata va juca pe „Farul“, dar autorităţile din Năvodari vor să aducă arena proprie la cele mai înalte standarde în cel mai scurt timp. „Ne preocupă, în special, dublarea numărului de locuri (n.r. – în prezent sunt 4.000) şi aducerea arenei la standardele Ligii I. Trebuie să construim şi o instalaţie de nocturnă şi mai multe locuri de parcare. Toate acestea costă şi trebuie să investim cu cap. Sperăm ca proiectul în curs să îl finalizăm până în primăvara anului viitor, înainte de startul returului“, a declarat viceprimarul din Năvodari, Florin Chelaru. Totuşi, în procesul-verbal de acordare a licenţei dat publicităţii de către F.R.F. se motivează că Săgeata a primit licenţa deoarece a făcut dovada că are drept de folosinţă a stadionului celor de la Oţelul Galaţi, arenă dotată cu instalaţie de încălzire.

Dincolo de problemele arenei, Săgeata vrea să se menţină în primul eşalon, iar cu lotul actual nu prea este posibil. „Avem mult de lucru şi la lot. Trebuie să realizăm câteva transferuri, care să mărească valoarea echipei şi să ne permită rămânerea în Liga I. Vrem continuitate şi, de ce nu, în viitor dorim şi performanţe“, a declarat viceprimarul.

Cine este Săgeata?

Echipa a fost înfiinţată în anul 1960 şi a evoluat în localitatea Stejaru, din judeţul Tulcea, până în 2010. În sezonul 2007 – 2008 a obţinut, în premieră, promovarea în Liga a III-a, unde a fost repartizată în Seria a V-a. În sezonul 2008 – 2009 a ocupat locul cinci în această serie, la 13 puncte în urma câştigătoarei, Steaua II Bucureşti.

În vara anului 2009, Săgeata a fuzionat cu C.S. Buftea, echipă prezentă în Liga a II-a, şi a preluat locul celei din urmă în al doilea eşalon al fotbalului românesc. Pe banca tehnică fusese adus, încă din sezonul petrecut în Liga a III-a, tehnicianul Aurel Şunda, iar printre jucătorii transferaţi pentru a întări lotul tulcenilor se număra Alin Paleacu, portarul Florin Olteanu, George Şoltuz şi Alexandru Chiţu.

Bugetul echipei în primul sezon în Liga a II-a a fost asigurat de şapte finanţatori, însă majoritatea banilor a venit din abonamente. Săgeata Stejaru a avut 150 de abonaţi care au plătit, pe sezon, două mii de dolari.

În vara anului 2010, conducerea echipei a încheiat un parteneriat cu Primăria Oraşului Năvodari, noua echipă urmând să se numească A.F.C. Săgeata Năvodari şi să evolueze, din sezonul 2010 – 2011, pe stadionul din Năvodari.

După două sezoane în care a ratat promovarea pe final de campionat, la finalul stagiunii 2012 – 2013 Săgeata a încheiat pe locul secund şi şi-a câştigat dreptul de a merge să joace în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

Cristian BANCIU

Comenteaza acest articol

css.php