Sală de sport nouă în satul Viile

Sală de sport nouă în satul Viile

Primăria Ion Corvin poate deveni model pentru alte administrații locale, întrucât anul trecut a reușit să convingă autoritățile guvernamentale să îi accepte la finanțare nu mai puțin de cinci mari proiecte de investiții în infrastructură.

Vorbim despre bani alocați pentru o rețea de canalizare modernă, de asfaltarea de drumuri, dar și de construirea unei școli, a unei grădinițe și reabilitarea altor unotăți de învățământ. Primarul Marcela Rădulescu are însă și alte planuri mari pentru comuna sa, iar în prezent se lucrează la întocmirea unor proiecte care să fie finanțate în bugetul județean.
“Prioritară pentru comuna Ion Corvin este amenajarea unei platforme de gunoi de grajd în zona Mircești, întrucât autoritățile de mediu nu ne mai permit să depozităm gunoiul oriunde. Investiția nu este foarte mare, dar trebuie realizată cât mai repede, pentru că altfel vom risca amenzi foarte mari, până la conformare”, explică edilul.
Marcela Rădulescu mai spune că în prezent se lucrează intens la sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.2 din satul Viile, localitatea cu cel mai mare număr de populație școlară din întreaga comună. “În această sală de sport se vor desfășura orele de educație fizică pe timpul iernii sau atunci cand condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, iar copiii vor putea practica diferite sporturi precum: baschet, volei,ori tenis. De asemenea, elevii vor putea desfășura diferite activități educative și socio-culturale. Sala de sport va avea suprafața de 364 metri pătrati, va fi dotată cu teren de sport, vestiare și grupuri sanitare pentru băieți și pentru fete. Acest proiect este unul la care eu țin foarte mult și care a luat naștere din dorința de a le crea condiții cât mai bune celor 180 de copii preșcolari și școlari din localitatea Viile, iar investiția se realizeaza cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța”, explică primarul Rădulescu.

Comenteaza acest articol

css.php