Salarii duble pentru medicii de familie

In ambulatoriile de specialitate, un medic specialist poate sa castige pana la 16 mii lei
Medicii de spital pierd teren… financiar

Alina GHENCEA

    In ultima perioada s-a ajuns ca lefurile medicilor de familie sa fie simtitor rotunjite, mai exact veniturile lor s-au dublat. Nici medicii care-si desfasoara activitatea in ambulatoriile de specialitate nu o duc mai rau, astfel ca un medic specialist poate sa castige pana la 16 mii de lei. Directorul/presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Constanta, dr. Liviu Mocanu, a declarat ca luna trecuta, la Constanta, au existat si medici care au castigat peste 10.000 de lei, fapt care-i nemultumeste profund pe medicii care lucreaza in spitale. „Vom avea discutii cu reprezentantii sindicatelor, dar si cu celelalte autoritati din sistem, in vederea inaintarii unei propuneri catre reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice, care ar putea sa modifice grilele salariale ale personalului din unitatile sanitare cu paturi”, a explicat dr. Mocanu. Directorul este de parere ca un medic de spital ar trebui sa ajunga la un salariu de baza de cel putin 2.000 de euro, in urmatorii doi-trei ani. 
    Acum, un medic care lucreaza in spital ajunge la un salariu, in medie, de circa 1.000 de euro, cu mult sub nivelul multor tari membre ale Uniunii Europene. 
    „Trebuie sa recunoastem ca s-a ajuns ca si in tara noastra medicii de familie sa aiba castiguri rezonabile. Este drept ca nu s-a ajuns la nivelul tarilor UE, insa este un pas inainte”, a adaugat directorul/presedinte al CJAS.

Comenteaza acest articol

css.php