Sambata este Ziua Universala a Iei. Imbracati cea mai frumoasa bluza traditionala si mergeti pe faleza Cazinoului!

Sambata este Ziua Universala a Iei. Imbracati cea mai frumoasa bluza traditionala si mergeti pe faleza Cazinoului!

Sambata, 24 iunie, sarbatorim ia romaneasca. Constanta va gazdui o manifestare dedicata celebrei bluze romanesti, pe faleza Cazinoului, de la ora 18.00. Sunteti sfatuiti sa purtati cea mai frumoasa ie pe care o aveti, fie ea mostenita de la bunici, fie mai noua. “Alături de oameni iubitori de ie, de păstrarea și transmiterea cunoașterii tradiționale către generațiile viitoare.
Ora 18.00 va aduce multe suprize. Admirăm fotografiile expuse, iile celor prezenți, împărtășim experiențe.
Semnele țesute sau cusute pe IE sunt interconectate cu un limbaj simbolic ce se regăsește pe textilele din întreaga lume. Ele sunt universale. Felul în care noi le-am combinat și le-am păstrat este unic. La propunerea comunității La Blouse Roumain de a invita la Ziua Universală a Iei prieteni din toate culturile lumii, care să participe la acest eveniment cu costume sau elemente din costumul lor tradițional, ne vor cânta tineri talentați ai minorităților etnice locale. Evenimentul se va încheia cu un flashmob la care sunteți invitați în număr cât mai mare. Ne fotografiem, surprindem bucuria momentului și frumusețea locurilor în care ne aflăm.
Dacă nu aveți încă o ie, vă recomandăm achiziționarea unei autentice, venind în sprijinul artizanilor locali. În felul acesta susținem comunitățile și grupurile care recuperează tradiția și tehnica realizării Iei”, este chemarea organizatorilor.
Anii trecuti, manifestari similare s-au desfasurat in Piata Ovidiu si au reusit sa atraga un public foarte numeros.

Comenteaza acest articol

css.php