Sâmbătă se donează sânge în localitatea 2 Mai

Sâmbătă se donează sânge în localitatea 2 Mai

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, Primaria Comunei Limanu si Gradinita Fratii Grimm (din localitatea 2 Mai) organizeaza sambata 04.11.2017, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.
Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatile LIMANU si 2 MAI si din orice localitate invecinata care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;
Sunteți așteptați sambata 04.11.2017 la GRADINITA FRATII GRIMM din localitatea 2 MAI cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

Comenteaza acest articol

css.php