Samsung a castigat razboiul de 400 de milioane de dolari cu Apple!

Samsung a castigat razboiul de 400 de milioane de dolari cu Apple!

Samsung nu a scapat insa definitiv de sanctiuni.
Curtea Suprema a anuntat luni verdictul in cazul procesului de 5 ani dintre Apple si Samsung – decizia anuntata este ca incalcarea brevetului de catre Samsung poate implica doar o componenta, nu un intreg produs. Astfel, Samsung poate scapa de orice fel de sanctiune financiara.

Decizia unanima data de Sonia Sotomayor reprezinta o victorie extrem de buna pe Samsung, compania care a avut un final de 2016 foarte dificil dupa retragerea de pe piata a Galaxy Note7. Samsung a fost initial in pericol sa plateasca 1 miliard de dolari, suma scazand apoi la 548 de milioane de dolari. Aproximativ 400 de milioane de dolari erau in joc in actuala disputa.

Judecatorul a motivat ca incalcarea brevetului poate afecta doar o componenta a telefonului, precum aparitia, si nu toate capacitatile. Cazul se va intoarce acum la Comisia de Apel din SUA pentru a determina ce suma va plati Samsung.

Batalia de 5 ani dintre cei mai de succes producatori de smartphone-uri a fost urmarita atent de multe companii uriase pentru care decizia reprezenta o miza, precum Facebook, Dell sau Lenovo, scrie USA Today.

yoda.ro

Comenteaza acest articol

css.php