Săptămâna debutează în forță: un Cod Portocaliu și unul Galben de viscol în zonele montane, vijelii în rest

Săptămâna debutează în forță: un Cod Portocaliu și unul Galben de viscol în zonele montane, vijelii în rest

Meteorologii au emis două atenționări de vreme rea, pentru majoritatea regiunilor țării. Începând de luni, 30 octombrie, ora 9,30, până la ora 18,00, este în vigoare un Cod Galben. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local peste 75 km/h.
Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
Unele intensificări ale vântului se vor semnala în orele amiezii și în regiunile vestice. În Maramureș și Transilvania, trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte.
De asemenea, pentru același interval, între orele 9,30-18,00, este emis un Cod Portocaliu de vreme rea, fenomenele vizate fiind vânt tare, ninsori viscolite, strat de zăpadă.

În cursul zilei de luni (30 octombrie), la munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat de zăpadă.

Comenteaza acest articol

css.php