Șapte sancțiuni la comercianți de pe litoral

Șapte sancțiuni la comercianți de pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, în perioada 14 – 16.08.2017, șapte sacțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe litoral în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.
Au fost verificate 64 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, două restaurante, două rulote, o braserie, o unitate tip fast food şi un magazin alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 14.000 de lei.
Inspectorii au constatat unele neconformități cu privire la:
Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare potrivit legislaţiei în vigoare;
Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Comenteaza acest articol

css.php