Sarlota cu nuci

Daca sunteti ocupati si nu aveti timp de preparat decat ceva rapid, sarlota cu nuci este o alegere potrivita pentru un desert delicios.

Ingredientele continute sunt:

– 250 g biscuiti

– 170 g unt

– 170 g zahar

– 100 g nuci curatate

Pentru crema, aveti nevoie de:

– 1 pahar cu lapte

– 2 galbenusuri

– 3 linguri de zahar

– 1 lingurita plina cu nescafe

– Pentru garnitura:

– 200 g frisca

Mod de preparare:

Se taie fin nucile. Se freaca untul spuma si se amesteca cu zaharul si nucile taiate.

Se prepara crema amestecand galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele cald turnand putin cate putin, fara a inceta frecarea.

Se pune la foc moale pentru a se ingrosa putin, evitand fierberea si amestecand intruna. Se ia de pe foc si se adauga nescafe-ul.

Cand s-a racorit, se amesteca cu preparatul de nuci.

Se imbraca o forma cu hartie, se tapeteaza cu biscuiti si, in mijloc, se toarna crema de mai sus.

Se acopera cu un strat de biscuiti si se da la rece. Se rastoarna si se garniseste cu frisca in momentul servirii.

www.gradinamea.ro

Comenteaza acest articol

css.php