Sase pui de delfin, esuati la mal intr-o singura zi

Sase pui de delfin, esuati la mal intr-o singura zi

În decursul după-amiezei de ieri, echipa ONG Mare Nostrum s-a deplasat pe plaja din zona Camping Lebăda, în urma unei sesizări făcute de un constănțean. La fața locului, au descoperit 6 pui de delfin, eșuați la mal. Puii erau la distanță de 100-200 m unul de altul și se aflau în stare de descompunere. Se pare că delfinii au eșuat din cauza plaselor pescărești.

Pentru mulți, poate că acești 6 delfini eșuați nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condițiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariție în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgență cu privire la cetacee eșuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal și noi, singuri, ca și ONG, fără susținerea partenerilor sau a comunității, nu putem face mult în acest sens

– 3 întâlniri de instruire pentru membri rețelei de Monitorizare a Cetaceelor Eșuate
– 2 înregistrări de delfini înotând în apropierea malului- zonele Agigea și Mangalia
Pregătirea celei de-a doua sesiuni de monitorizare a cetaceelor din apele teritoriale ale României”, transmit reprezentantii Mare Nostrum.

Comenteaza acest articol

css.php