post

Scandal la Şcoala “Ciprian Porumbescu”

Prof. Doina Buzescu a fost demisă din funcţia de director după ce părinţii au reclamat că li se cer bani pentru a-şi ţine copiii la şcoală

Directorul Şcolii generale nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ din Constanţa, prof. Doina Buzescu, a fost demisă din funcţie, decizia fiind luată în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ. Potrivit inspectorului general al I.S.J. Constanţa, prof. Răducu Popescu, decizia a fost luată în urma unui scandal care a izbucnit zilele trecute. Concret, mai mulţi părinţi ai căror copii sunt înscrişi la respectiva unitate de învăţământ, au cerut ajutorul presei, nemulţumiţi de taxele impuse de către conducerea şcolii. Părinţii reclamau că cei care refuzau să achite respectivele contribuţii băneşti, nu mai beneficiau de niciun fel de documente din partea şcolii, în sensul că nu li se mai eliberau adeverinţe. Supăraţi că sunt nevoiţi să scoată frecvent bani din buzunar pentru a-şi ţine copilul în şcoala ale cărei cursuri, potrivit legii, sunt gratuite, părinţii au cerut să li se facă dreptate. Plângerile acestora au ajuns şi la urechile conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar şeful instituţiei a recomandat demiterea directorului Doina Buzescu din funcţie. Începând de luni, 15 octombrie, funcţia de director al Şcolii nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ a fost preluată de prof. Angela Chiţă.

Nu este prima dată când părinţii care şi-au înscris copiii la această şcoală semnalează nereguli. La începutul anului, cei care au vrut să-şi înscrie copiii în clasa I sau în clasa pregătitoare au avut neplăcuta surpriză să afle că trebuie să cotizeze o anumită sumă de bani dacă vor ca micuţii lor să urmeze cursurile unităţii de învăţământ. Pentru că acest demers era ilegal, conducerea I.S.J. Constanţa de la acea vreme a decis ca cei care au dat aceşti bani, să-i primească înapoi, cu precizarea că nicio unitate de învăţământ nu are voie să condiţioneze înscrierea copiilor la şcoală de vreo taxă. În apărarea ei, prof. Doina Buzescu susţinea, la acea dată, că s-a ajuns la această variantă după ce s-a decis ca şcolile să nu mai depindă de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (R.A.E.D.P.P.) şi, în concluzie, trebuie să se autogestioneze. Ca să nu pară, totuşi, că jecmănesc părinţii, acestora li s-au făcut şi câteva oferte de criză, în sensul că cei care aveau mai mulţi copii înscrişi în respectiva unitate şcolară beneficiau de reduceri substanţiale. Dacă, în ianuarie, când a izbucnit scandalul, conducerea I.S.J. Constanţa a decis doar restituirea banilor luaţi ilegal de la părinţi, de data aceasta şeful I.S.J. Constanţa, prof. Răducu Popescu, a recomandat demiterea directorului, fapt care s-a şi întâmplat.

Ca o ironie, pe un site specializat, Şcoala nr. 3 se prezintă ca o instituţie „care îşi respectă clienţii – elevi şi părinţi –, considerându-i parteneri în procesul instructiv-educativ“. Să fi făcut referire oficialii şcolii la elevi şi la părinţi ca la muşterii de la care au doar de câştigat…?

4 Comments

 1. E tare asta si-i vine manusa fostei
  “Prostu’ când ajunge şef, e periculos pentru oamenii capabili, muncitori şi talentaţi! E pericol cu prostu’ la putere! Fereşte, tată, că împunge ca bou’! Deci, dacă eşti cuminte şi ascultător, mărunt acolo şi cu ciocu’ mic: piiiu… ei, atunci prostu’ te pune pe lista lui albă. N-ai treabă cu el. Frăţioareeee, te cheamă acasă la el în weekend, îţi dă prime, îţi măreşte salariu’. De ce? Păi, cum, tu nu te bucuri când vezi unu’ care te crede un dumnezeu? Nu te bucuri? Păi atunci nu eşti prost – că prostu’ se bucură.

  Bun. Prostu’ nu suportă să aibă subalterni deştepţi. Punct. Că n-are nici un chef să se vadă diferenţa. Prostu’ te-a pus la index când ai venit cu o idee bună. Eşti primu’ sau prima pe lista neagră. Dacă n-are încotro şi are numai subalterni deştepţi – cum e un caz pe care-l ştiu eu – îşi face o listă după modelu’: p’ăsta nu-l suport, p’asta o urăsc, ăstuia i-aş face vânt, da’ moaaamăăă, asta pleacă nenică de la fabrica mea… Păi, tâmpitule, asta face producţie! ŞI CE DACĂ, MĂ-NNNNERVEAZĂ! SĂ PLECE!

  Prostu’, dacă a apucat să spună că are casa ignifugă şi e contrazis de constructor, îşi dă foc la casă ca să dovedească prostia din capu’ lui. Nenorocirea e că nu-i scoate pe oameni din casă când pune focul.

  Prostul e răzbunător, musai! Resurse, relaţii, timp, orice… cheltuieşte tot ca să te vadă terminat.

  Prostu’ are un simţ monstruos al supravieţuirii prin înşelăciune, calomnie, furt, intimidare şi minciună.

  Un şef deştept îţi cântăreşte minusurile şi plusurile şi te evaluează în funcţie de eficienţa şi dăruirea ta la locul de muncă. Un şef deştept ştie că nu există oameni perfecţi şi e înţelegător. Unui prost nu-i pasă decât că fiinţa ta e o continuă mustrare la adresa lui sau ei – chiar dacă nu zici nimic. Când prostu’ nu mai are argumente împotriva ta, termină cu: „De ce n-ai, mă, bască”! În fine, în parc, banca se rupe întotdeauna sub prost. E, de ce… cel mai deştept cedează. Asta e.”

 2. Am uitat sa trec sursa si nu vreau sa fiu judecat de plagiat
  http://www.blog.filmaniac.ro/index.php?start=60

 3. Am avut copilul la aceasta scoala in primele patru clase,acum patru ani.Si atunci erau aceleasi practici cu cotizatia pentru plata gardianului care ar fi trebuit sa pazeasca copiii si scoala.Ori,adunat de la fiecare copil,s-ar fi platit 10 gardieni nu unul.Intrebarea era in buzunarul cui intra surplusul?La fel si cand a fost la gradinita 45,anual se cereau milioane de lei pentru fondul gradinitei,bani care nu se stie cum erau administrati,neexistand nicio chitanta emisa pentru ei.Si,asa se imbogatesc unii oameni usor,fara sa faca eforturi deosebite.

 4. A iesit directoareaa!!! oo da:))

Comenteaza acest articol

css.php