Școlile din comuna Ciocârlia, pregătite pentru sezonul rece

Școlile din comuna Ciocârlia, pregătite pentru sezonul rece

La cele şapte unităţi de învăţământ din comuna Ciocârlia sunt în toi pregătite pentru sezonul rece. Autorităţile locale au făcut stocuri suficiente de combustibil, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în bune condiții.
„Ca în fiecare an, în perioada vacanţei de vară s-au efectuat lucrări ample de renovare şi igienizare. Am dispus curăţarea şi pregătirea sobelor de teracotă, s-au vopsit sălile de clasă, s-au făcut unele reparaţii acolo unde era cazul – la reţelele de utilitate publică, la mobilier, la acoperiş. Obiectele sparte au fost reparate sau chiar înlocuite, instalaţiile au fost curăţate, tocmai pentru ca elevii să păşească în săli de clasă curate şi primitoare. Ulterior, am dispus să se cumpere combustibil pentru centralele termice din fiecare unitate de învățământ, astfel încât copiii și cadrele didactice să-și poată derula activitatea în cele mai bune condiții“, spune primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.
Aproximativ 600 de copii care învaţă în şcolile din Ciocârlia, iar liceenii care studiază la liceul din Cobadin sunt sprijiniţi de Consiliul Local cu transportul până în comuna vecină.
Copiii din comuna Ciocârlia beneficiază de condiţii moderne de învăţare. Toate unitățile școlare dispun de spații de învățământ amenajate corespunzător, mobilierul este nou, în fiecare sală de clasă existând un calculator iar în cabinete și laboratoare o minirețea de cinci calculatoare. Sălile de clasă din Școala Gimnazială nr. 1, de exemplu, sunt dotate cu table magnetice – whiteboard. În cele două unități cu clase I-VIII există cabinete de istorie geografie, laboratoare de biologie, dotate conform normativelor, videoproiector și două laboratoare AEL (15+1 si 10 +1 calculatoare) conectate la internet.
De asemenea, în privința utilităților, unitățile școlare sunt racordate la apă, internet si televiziune prin cablu, au grupuri sanitare interioare la standardele prevazute de normativele ASF, iar încălzirea se face cu centrale termice proprii, pe combustibil solid.
Baza sportivă a școlii gimnaziale nr. 1 Ciocarlia este formată din teren de fotbal cu gazon sintetic și teren de baschet iar cea de la școala nr. 2 Ciocarlia de Sus are teren de fotbal bituminat. Chiar dacă școlile nu dispun de sala de sport, pe timp de iarnă orele de educație fizică se desfășoară în spații amenajate corespunzator.

Comenteaza acest articol

css.php