Școlile din comuna Ion Corvin, pregătite pentru iarnă

Școlile din comuna Ion Corvin, pregătite pentru iarnă

Autoritățile din comuna constănțeană Ion Corvin se pregătesc intens pentru venirea sezonului rece, prioritară fiind aprovizionarea unităților de învățământ cu combustibil pentru încălzire.
“Ne-am aprovizionat cu lemne pentru primărie, dispensar și biserici. Dintre acestea dispensatul este încălzit cu sobe teracotă, iar restul instituțiilor cu centrale termice. Sperăm ca în perioada următoare, prin proiectul de amenajare și reabilitare a unității sanitare să o dotăm și cu centrală termică”, a menționat primarul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu.
De asemenea, autoritățile locale se pregătesc intens pentru perioadele cu ninsori, zona Ion Corvin fiind una cu mari probleme în acest sens.
“Am contactat o firmă în vederea încheierii unui contract de prestări servicii pentru deszăpezire. De asemenea, în cazul situațiilor de urgență vom interveni și cu buldoexcavatorul de care dispune primăria Ion Corvin”, a mai precizat Marcela Rădulescu.
Dar, pe lângă preocupările de sezon, edilii comunei așteaptă cu sufletul la gură semnarea contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, pentru demararea unor ample investiții în infrastructura din Ion Corvin.
Primarul Marcela Rădulescu se luptă încă de anul trecut, de la preluarea mandatului, să convingă autoritățile județene și centrale să aloce bani pentru repararea școlii din Viile, dar și pentru construirea uni noi unități de învățământ în Ion Corvin, iar demersurile sale nu au rămas fără efect, comuna Ion Corvin urmând să primească bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală în acest sens.
“Îmi pare rău că nu avem școli moderne ca în alte localități. Comuna Ion Corvin a avut primari cărora nu le-a plăcut școala și nici nu au ținut cu aceste instituții. În cei patru ani în care am mai fost edilul acestei comune am reușit să fac o școală modernă în localitatea Rariștea și o grădiniță în Viile. Restul unităților erau în studiu, iar cei care au fost înaintea mea, dar și după mine nu au implementat proiecte de reabilitare a școlii și nu au fost interesați în a atrage și obține fonduri pentru a investi în aceste unități. De-a lungul anilor s-au perindat inspectori, profesori care nu au dorit să schimbe această situație și să investească în învățământ”, a precizat Marcela Rădulescu.
Edilul dorește ca până la finele acestui mnadat să fie realizate cele mai multe dintre proiectele deja aprobate, în special cele care vizează sistemul de învățământ.
“Am toata încrederea în sprijinul autorităților județene în a face demersuri împreună cu noi la Ministerul Educației pentru construirea unei noi școli și a unei grădinițe noi în comuna Ion Corvin la standarde moderne și europene pentru copiii noștri”, a mai spus primarul Marcela Rădulescu.
Comuna Ion Corvin va beneficia de fonduri prin PNDL pentru dezvoltarea infrastructurii, urând ca în perioada următoare să fie semnate nu mai puțin de cinci proiecte ce au primit deja aprobare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in cadrul PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala): “Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”, “Construire Scoala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin si gradinita cu program normal in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta”, “Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala nr.2 Viile, in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”, “Extindere si reabilitare unitate sanitara in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta”, “Asfaltare strazi in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”.

Comenteaza acest articol

css.php