Se caută donatori de sânge în Cernavodă

Se caută donatori de sânge în Cernavodă

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, Primaria Orasului Cernavoda si Spitalul Orasenesc Cernavoda, organizeaza miercuri 09.08.2017 intre orele 08.30- 13.30 o actiune de donare de sange.
Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Cernavoda si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime, constitutie, care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;
Sunteți așteptați miercuri, 09.08.2017, la Spitalul Orasenesc Cernavoda, cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

Comenteaza acest articol

css.php