EXCLUSIV / Se organizează Eurovision culinar! Prima dată, în România

EXCLUSIV / Se organizează Eurovision culinar! Prima dată, în România

Un consorţiu de firme internaţionale este interesat să organizeze un Eurovision culinar, exact pe formatul celui muzical. Astfel, toată ţările de pe Bătrânul Continent vor putea participa la concurs, iar cea câştigătoare va organiza următoarea ediţie a competiţiei. Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, Eurovisionul culinar se va desfăşura prima dată în România.

„Suntem în discuţii cu un consorţiu de firme, canale TV şi site-uri de Internet care doresc să facă, exact pe modelul Eurovisionului, unul culinar, într-una din ţările Europei. Noi am negociat şi s-a stabilit să fie România prima ţară organizatoare. Suntem în curs de finalizare a proiectului care prezintă un mare interes, fiind pe partea de gastronomie, deoarece toată lumea se uită, este la modă şi pe partea de turism tot ce ţine de gastronomie: de la cursuri de gastronomie pentru fiecare dintre noi, la faptul că există pachete turistice cu specific de gastronic“, ne-a declarat constănţeanca.

În plus, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism poartă discuţii cu Earth TV, reţeaua de televiziune prin satelit, ce transmite din toată lumea, prin intermediul camerelor montate în oraşe importante, dar şi mai puţin cunoscute. Compania din Munich este interesată să prezinte şi România, zilnic, în reţeaua lor. „Împreună cu colegii mei, m-am întâlnit cu reprezentanţii Earth TV, care vor să deruleze un proiect prin care România să fie promovată, zilnic, în reţeaua lor, focusul fiind pe Bucureşti“, ne-a mai precizat Nedea.

A.N.T. va continua să promoveze România la 4-6 târguri de turism din Germania, ţara din care provin cei mai mulţi turişti străini din România, şi, în plus, va desfăşura mai multe acţiuni punctate în diferite regiuni ale Germaniei: de la info tripuri şi acţiuni de prezentări ale ţării noastre, la oferirea de informaţii agenţilor de turism cu privire la tour-operatorii din Germania.

Valentin ISPAS

Comenteaza acest articol

css.php