Sefia ISU Dobrogea se reuneste dupa gratii

Prim-adjunctul sefului ISU Dobrogea, col. Neculai Coman, si fostul sef al institutiei, gen. Petre Trandafir, au fost arestati pentru 29 de zile.
Cei doi sunt acuzati de instigare la fals si uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Col. Coman si gen. Trandafir, alaturi de ceilalti opt ofiteri, ar fi facilitat zeci de angajari, pe bani, in cadrul ISU.

La doua saptamani de la retinerea celor opt ofiteri, dintre care sase, cu functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea” al Judetului Constanta, a venit randul altor doi ofiteri superiori sa fie retinuti de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari. De data aceasta, in plasa procurorilor au picat prim-adjunctul sefului ISU Dobrogea, col. Neculai Coman, si fostul sef al institutiei, gen. Petre Trandafir, care s-a pensionat in luna iunie a anului trecut. Ieri, cei doi au fost adusi in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a cerut arestarea preventiva, sub acuzatiile de instigare la fals si uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Instanta a confirmat, aseara, mandatul si a decis ca cei doi sa fie arestati pentru 29 de zile.

„Prieteni” multi 

Cel mai probabil, col. Coman si gen. Trandafir au fost „turnati” de cineva din interiorul institutiei, cei doi fiind acuzati, totodata, ca faceau parte din grupul celor opt ofiteri deja arestati. Dupa ce au analizat dosarele si dovezile aduse de procurori, instanta a decis ca cei doi ofiteri sa fie cercetati in stare de arest, urmand sa ajunga alaturi de colegii lor care deja au doua saptamani „vechime” in arest. Potrivit anchetatorilor, col. Coman si gen. Trandafir, alaturi de ceilalti opt ofiteri, ar fi facilitat unor persoane obtinerea de note foarte bune la concursul de ocupare a unui post in cadrul Inspectoratului. Potrivit unui comunicat al DNA, col. Gabriel Andrei Niculae si mr. Gabriel Alexandrescu sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si uz de fals, infractiuni in legatura directa cu infractiunile de coruptie, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru savarsirea de infractiuni si complicitate la infractiunile de fals intelectual si uz de fals. Impreuna cu cei doi au mai ajuns dupa gratii si lt. Adrian Mihai Bugnar, cpt. Marius Sorin Bugnar, mr. Costel Datcu, cpt. Florin Niculae, lt.col. Sorin Marius Cretu si mr. Liviu Deoslea, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de fals intelectual si uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si asociere pentru savarsirea de infractiuni. 

Intra cine da mai mult 

Din cercetarile efectuate, procurorii au stabilit ca, in zilele de 15-16 august 2007, cu ocazia desfasurarii probei scrise la concursul pentru incadrarea posturilor de subofiteri, la specialitatea „servanti – conducatori auto”, cei opt inculpati, membri ai comisiei de examinare, ar fi incalcat metodologia de desfasurare a examenului, in scopul fraudarii rezultatelor concursului organizat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea”, judetul Constanta. Mai exact, cei opt, profitand de calitatea de ofiteri corectori in cadrul concursului, au falsificat foi de concurs pentru 67 candidati, dintre care 60 au obtinut nota maxima sau nota foarte mare la proba scrisa, fiind, in final, declarati admisi la examen. In plus, pentru ca toata treaba sa para legala, Andrei Gabriel Niculae si Gabriel Alexandrescu au falsificat si doua procese-verbale de predare-primire a mapei cu lucrarile de concurs. Toata tarasenia a iesit la iveala din cauza a nu mai putin de 27 candidati care, desi au obtinut peste media 7,00, au fost declarati respinsi, locurile acestora fiind ocupate de candidatii ale caror foi de concurs au fost falsificate. Suparati de nedreptatea ce li se facuse, cei 27 s-au constituit in parti civile in procesul penal, solicitand contravaloarea veniturilor salariale pe care le-ar fi incasat in perioada in care urmau sa fie incadrati ca subofiteri la ISU „Dobrogea” judetul Constanta. Cercetarile au stabilit ca prejudiciul total estimat depaseste 1.000.000 lei, bani pe care i-au primit ca drepturi salariale candidatii declarati admisi in urma falsificarii lucrarilor de examen. 

Daniela MOLDOVEANU

10 Comments

 1. Era si cazul sa pice si cei doi, intrucat este clar ca nu au fost straini de ce s-a petrecut in acea vara fatidica, 2007. Bizar mi se pare faptul ca in timp ce existau mari suspiciuni asupra lui Trandafir, superiorii lui au ales sa-l faca general, chiar inainte de pensionare. Si-or fi primit si ei partea…?

 2. Rusine colonel,general haina militara si ce sa vezi niste afaceristii(bisnitari)care se cred patroni si institutia statului Firma personala.Bravo DNA continuati cercetarile k mai sunt si alti:Locotenetul Vlad Detasament Palas C-ta si`a angajat sotia tot in 2007 pe post de Ofiter oare corect va intreb eu?ia vedeti,cercetati si solutionati.Oricum rusine lor k au patat institutia si si`a batut joc de candidati care s`au zbatut sa treaca probele si au ramas pe dinafara k nu aveau suma s`au nu erau fica,fiul,nepotul etc.Bravo DNA tot respectul.Rusine ISU.Constanta

 3. sunt unul din cei 27 care au luta nota peste 8 si cu toate acestea nu am fost admis cu toate acestea cand am fost chemat de cei de la DGA si DNA am censtatat ca scriusl de pe foaia de exemen nu imi apartinea.Aceeasta fiiddu_mi modificata pt ami scade nota .mi se pare corect ce li se intampla acum celor di conducerea ISU deoarece eu eu la momentul respsctiv am muncit din greu ca sa obtin acel post .dumnezeu a facut dreptate si pt mine si pt ceilalti 26 de candidati care au fost inselatii.Se vorbea ca daca nu ai bani ni intri dar eu am crezut ca speranta moare untima ,dar m-am inselat

 4. vorbarie goala

 5. pms victorie says:

  vezi miscareasocialista.ro

 6. Nu pot sa cred!!! Sistemul e sanatos!! Calomnie!!! Minciuna!!! Romania e tara normala!!! Cei doi (ne)vinovati!!!

 7. SURMELIS ARGENTINA PUSA says:

  Se pare ca anul 2007,protejat de guvernarea liberala a lui TARICEANU ,a dat mana libera multora sa-si faca de cap doritori sa-si formeze o anumita “armata” de sustinere.

 8. nedreptatita says:

  s-au facut aproape peste tot nereguli;si l-a isu prahova,in oct. 2o1o ,cand s-au dat examene pentru posturile de ofiteri,la achizitii s-a schimbat lista cu notele obtinute de 3 ori ,oare e posibil sa se fi gresit la grile?s-au a luat tot cine a dat lozul mai gros?(atentie DNA)

  • Daca in lucrare ai scris cu tot atatea greseli, precum “…si l-a isu prahova…” ori “s-au a luat tot cine a dat”, nemailuand in calcul ca postarea a fost facuta in martie 2010, iar in text se face trimitere la un examen din “oct. 2o1o”, atunci sa avem pardon! Din cate stiu o conditie pentru candidati era sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat. Daca userul “nedreptatita” are diploma de bacalaureat cu o asa greseli elementare…, ar trebui sa ne comunice si cat a costat, sau pe unde este studenta in prezent. Mare este gradina ta…

 9. poate ancheta jurnalistica ar fi trebuit sa spuna si ce s-a intamplat cu cei care au obtinut fraudulos posturile la ISU. mai sunt in activitate ? ce pozitii au toti acestia ?

Comenteaza acest articol

css.php