Şeful S.I.F., cazat la cămin şi trimis la “împinge tava”

Şeful S.I.F., cazat la cămin şi trimis la “împinge tava”

Tragi-comedie în toată regula la compania SCUT S.A. Sătui să se tot războiască cu S.I.F. Transilvania, administratorii companiei constănţene au decis să-l numească pe şeful S.I.F. în Consiliul de Administraţie al SCUT Constanţa, dar nu oricum: trebuie să manânce împreună cu muncitorii şi să doarmă la căminul firmei.

Directorul general al S.I.F. Transilvania are, începând din această spătămână, masa şi casa asigurată pe litoral. „Prietenii“ săi de la compania constănţeană S.C.U.T. l-au investit în Consiliul de Administraţie al companiei constănţene şi, astfel, va trebui să vină mai des pe litoral. Despre condiţiile ce cazare, numai de bine: va sta la cămin şi va mânca la cantină.

SCUT S.A. informează  publicul investitor că, în data de 10.10.2014, cu ocazia întrunirii în şedinţa a Consiliului de Administraţie, dl Răzvan Drăgoi şi-a prezentat demisia din funcţia de administrator al SCUT S.A. Urmare a numeroaselor acuze aduse de către domnul Mihai Fercală faţă de administrarea S.C. SCUT S.A., Consiliul de Administraţie al SCUT S.A. a decis în această şedinţă, cu unanimitate de voturi, numirea că administrator provizoriu, până la prima Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor, a domnului Mihai Fercală din Braşov, de profesie economist“, se arată în raportul companiei.

Economie la „sânge“

„Având în vedere că societatea îşi permite doar un cost de 192 RON/administrator/lună, neputând asigura costuri de aministrare la nivelul de 200.000 RON/lună similar costului salarial al domnului Mihai Fercală de la S.I.F. Transilvania S.A., Consiliul de Administraţie a decis că, pentru administratorii cu alt domiciliu diferit de Constanţa, să li se asigure cazarea la căminul societăţii şi masă la cantină, cu ocazia participării la şedinţele de C.A.“, mai menţionează documentul oficial.

Reamintim că, în această vară, acţionarul majoritar al SCUT, Compania de Construcţii şi Montaj Constanţa, a declarat război pe faţă S.I.F. 3 Transilvania şi şi-a vândut o parte importantă din părţile sociale către fiica „personei non-grata“ de la S.I.F. 3 Transilvania, omul de afaceri constănţean Constantin Frăţilă.

La „trântă“, în instanţă

De cealaltă parte, S.I.F. 3 Transilvania a solicitat Tribunalului Bucureşti o hotărâre prin care să se constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora C.O.M.C.M. a vândut către Alexa Business & Investments S.R.L. un pachet de 18,26% din acţiunile SCUT Constanţa, reducându-şi participaţia de la 64% la 45% din capitalul social. S.I.F. 3 s-a adresat instanţei în contextul în care, de câteva luni, Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai S.I.F. 3, este în conflict cu preşedintele executiv al S.I.F. Transilvania, Mihai Fercală. Alexa Business este firma fiicei lui Constantin Frăţilă, Alexandra Maria Frăţilă, care deţine 98,6% din portofoliul S.R.L.-ului.

Darius MARTINESCU

Comenteaza acest articol

css.php