Semnal de alarmă al deputatului Cristina Dumitrache, pe tema legii vaccinării

Semnal de alarmă al deputatului Cristina Dumitrache, pe tema legii vaccinării

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache trage un semnal de alarmă cu privire la mesajul transmis recent de catre Colegiul Medicilor vis-a-vis de legea vaccinării și urgența cu care acest organism îndeamnă Parlamentul să adopte actul normativ, cu toate sancțiunile și măsurile coercitive prevazute.
În răspunsul pe care Colegiul Medicilor îl dă la solicitarea venită din partea propriilor membri cu privire la organizarea unei dezbateri pe tema controversatei legi a vaccinării obligatorii, se precizează:”(…) dat fiind stadiul avansat al procesului de adoptare a legii, (…)organizarea unei astfel de dezbateri ample ar fi lipsită de finalitate practică(…)”
Referitor la acest aspect, parlamentarul constănțean, inițiator al mai multor amendamente la legea vaccinării, se întreabă de ce este “cumva prea complicat din punct de vedere logistic de organizat o dezbatere de către Colegiul Medicilor” și dacă acest organism “vorbește în numele tuturor membrilor săi pentru care nu a binevoit sa organizeze o dezbatere pe legea vaccinării?”
De asemenea, prezentă la dezbaterile comisiilor reunite de sănătate, Ileana Cristina Dumitrache a ridicat această problemă ministrului Florian Bodog:” referitor la legea vaccinării, țineam să vă felicit pentru această inițiativă, care vine în întâmpinarea recomandărilor OMS de a asigura cantitatea, calitatea și instrumentele de comunicare pentru promovarea vaccinării, însă, așa cum am înțeles și cum ați prezentat, spiritul legii trebuia să fie acesta: recomandat de OMS. Constat astăzi că, mai degrabă, dumneavoastră așteptați ca Parlamentul să vă livreze un instrument de coerciție. Vreau să știu: aveți o statistică completă a ratei de refuz a vaccinării?”
Un alt subiect abordat de parlamentarul social-democrat este legat de situația celor 412 medici rezidenți care au absolvit examenul dar nu au primit un loc în sistemul sanitar, situație semnalată și în cadrul audiențelor săptămânale de către absolvenții Facultății de Medicină Generală Constanța.
„Vă adresez o întrebare în legătură cu cei 412 medici rezidenți care au trecut examenul și care au rămas pe din-afară și colegul meu, Tudor Ciuhodaru, a adresat această întrebare, trebuie să recunosc că răspunsul dumneavoastră nu a fost pe deplin lămuritor. De ce nu sunt bani pentru cei 412 medici rezidenți care au trecut acel examen și care nu au un loc de muncă?”, a declarat Ileana Cristina Dumitrache.
Menționăm faptul că o situație similară a avut loc în anul 2009, atunci când 1500 de absolvenți ai facultăților de medicină, care deși au obținut punctaj de promovare la examenul de rezidențiat, nu s-au încadrat in numărul de locuri sau posturi scoase la concurs de Minister. La acel moment, Guvernul României a aprobat un Memorandum prin care s-a suplimentat un număr de 1500 de locuri în specialitatea Medicină de familie.
“O astfel de soluție poate fi găsită și acum, astfel încât sa nu pierdem sute de specialiști care își doresc să practice medicina în România”, a concluzionat deputatul constănțean.

One Comment

  1. ”Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20%, in IT la 10% si in infrastructura intre 2% si 5%, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.”

    Mită în Sănătate? 20%?! Legea vaccinării obligatorii PUTE, precum un hoit intrat demult în putrefacție, a promovare flagrantă – fără perdea, fără niciun pic rușine, cu insultarea grava a inteligenții tuturor românilor care (mai) gândesc în această țară – de INTERESE FINANCIARE corporatiste de o magnitudine greu de bănuit.

    Întrebarea care mă frământă este aceasta: ”S-a menținut tot procentul de 20% sau, avându-se în vedere anvergura afacerii, s-a negociat un procent mai mare de data aceasta? PE CÂȚI ARGINȚI SUNT VÂNDUȚI COPIII NOȘTRI STRĂINILOR? Ne spune cineva?!”

Comenteaza acest articol

css.php