Siropul din muguri de brad tratează durerile articulare

Siropul din muguri de brad tratează durerile articulare

Fiind recunoscut ca un sirop antiseptic, tonic pulmonar, este indicat persoanelor cu tulburări respiratorii. Pe de altă parte, siropul din muguri de brad acţionează ca dezinfectant, calmant, şi ajuta în regenerarea ţesuturilor afectate de infecţii.

Are efecte miraculoase şi în boli reumatismale, dureri articulare, artrită reumatoidă, întărirea sistemului nervos, oboseală fizică şi psihică, dar şi în tonifierea generală a organismului.

Pentru a prepara acasă sirop din muguri de brad, ainevoie de 3 kilograme de muguri de brad şi 6 litri de apă. Speli bine mugurii de brad, îi pui întro-o oală, adaugi apa şi-i lași la fiert. După o oră şi 15 minute stingi focul şi lași pentru 24 de ore, într-un loc răcoros.  Strecori sucul, adaugi câte un kilogram de zahăr la fiecare litru de suc şi fierbi amestecul până când siropul începe să se lege. La final, poți pune și două linguriţe de zeamă de lămâie.

Alungă simptomele de gripă

În plus, acest sirop se poate utiliza în tratarea răcelilor, gripelor, amigdalitelor, faringitelor, laringitelor, astmului bronşic şi alergiilor. Aşadar, înainte să vă îmbuibaţi cu medicamente, atunci când simţiţi că vă ia răceala, este recomandat să luaţi o linguriţă de sirop din muguri de brad, de trei ori pe zi.

E indicat contra anemiei

Însă, beneficiile siropului de muguri de brad sunt mult mai numeroase. Acesta este recomandat şi celor care suferă de migrene puternice ori persoanelor anemice. Este bine de ştiut că în cazul anemiilor, este indicat să se ţină o cură de trei săptămâni cu sirop din muguri de brad, timp în care se iau câteva linguriţe de sirop cu 5 minute înainte de fiecare masă.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php