Special pentru Revelion: piept de curcan cu vişine, în foietaj cu sos de vişine

Special pentru Revelion: piept de curcan cu vişine, în foietaj cu sos de vişine

Dacă faceţi revelionul acasă, cu familia sau prietenii, vă recomandăm să-i surprindeţi plăcut cu această reţetă minunată. Recomandarea ne-a fost făcuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria.


Ingrediente preparat pentru 2 porţii:

Piept de curcan- 400 gr

Vişine proaspete sau congelate 200 gr

Foietaj-200 gr

Sare- 5 gr

Piper- 5gr

Ingrediente sos:

Vişine proaspete sau congelate 200 gr

Miere- 50 gr

Unt -10 gr

Sare- 2 gr

Modul de preparare:

Pieptul de curcan se spală, se porţionează la 200 gr şi se bate cu ciocanul de bucătărie pentru a putea fi rulat.

Se rulează pieptul de curcan şi vişinele după ce au fost spălate, pe marginea pieptului. Le rulăm bine şi strângem la capete, după care condimentăm. Facem aşa cu ambele rulouri de curcan.

Apoi le băgăm la cuptor să se rumenească puţin. (15 min, pe hârtie de cuptor la 160 grade).

După ce s-au rumenit, le scoatem de la cuptor şi le rulăm cu foietajul. Foietajul îl facem în formă de plăcintă şi îl strângem la capete, după care îl băgăm la cuptor. ( 35 min, la 180 grade)

Mod preparare sos:

Vişinele le punem pe foc cu puţină apă, adăugăm mierea, untul şi sarea şi lăsăm să fiarbă 10 min. Ulterior le dăm prin blender până ce obţinem un sos fin.

La decor vă recomandăm să folosiţi şi câteva vişine întregi.

Comenteaza acest articol

css.php