Stațiunea Mamaia, pe harta internațională a triatloanelor

Stațiunea Mamaia, pe harta internațională a triatloanelor

REZULTATE TriChallenge Mamaia 2016, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani

Sâmbătă, 10 septembrie 2016, stațiunea Mamaia a găzduit evenimentul internațional TriChallenge, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani. încurajați de mii de oameni de pe margine și ajutați de o vreme superbă, cei peste 1.500 de participanți din peste 10 țări, au realizat unul dintre cele mai frumoase spectacole sportive care au avut loc până acum pe litoralul românesc.

Evenimentul sportiv, ajuns la a VIII-a ediție, a reprezentat totodată și un inedit mod de a promova Mamaia la nivel internațional, stațiunea românească fiind deja consacrată pe harta internațională a competițiilor sportive importante. în aplauzele publicului, după terminarea celor trei probe (înot, ciclism și alergare), primul care a trecut linia de sosire, la cea mai grea probă (Olimpic), a fost Zsombor Deak (2 ore, 4 minute și 14 secunde), iar la categoria fete, câștigătoarea aceleași probe a fost Ștefania Ion — 2 ore, 27 de minute și 12 secunde.

TriChallenge Mamaia 2016 a fost o ediție cu totul deosebită, în special datorită faptului că proba de înot s-a desfășurat în Marea Neagră. Participanții au avut de înotat 400m, 750m sau 1500m, în funcție de proba pentru care au optat. Provocarea a continuat cu parcurgerea altor 450m în alergare, cu trecere peste pasarela de pe Bulevardul Mamaia, până în zona de tranziție. De aici au pornit pe traseul de bicicletă, parcurgând 10km la proba supersprint, 20km la cea sprint și 40km la proba olimpică. Cursa s-a încheiat cu proba de alergare, unde sportivii au avut de parcurs 2,5km, 5km, respectiv 10km.

Rezultatele de la probele individuale și ștafetă

Supersprint

La masculin, Erick Rogoz a câștigat proba, terminând în 39 de minute și 52 de secunde. Locul doi a fost ocupat de Lucian Valle (41 de minute și 35 de secunde), iar locul trei de Tamas Botond Zoldi (43 de minute și 1 secundă). La feminin, Andreea Diana Iordache a terminat doar la câteva fracțiuni de secundă în fața Mădălinei Franț, timpul ambelor fiind de 46 de minute și 23 de secunde. Locul trei a fost obținut de Maria Ramona Turlică (48 de minute și 21 de secunde).

Sprint

La masculin, proba a fost câștigată de Mircea Balica (1 oră, 3 minute și 30 de secunde), urmat de Vlad Hașegan (1 oră 3 minute și 45 de secunde) și Cristian Tranulea (1 oră, 5 minute și 21 de secunde). La feminin, câștigătoarea a fost Antoanela Manac (1 oră, 4 minute și 42 de secunde), locul 2 — Andreea Bălan (1 oră, 10 minute și 41 de secunde) și locul 3 — Kinga Simon (1 oră, 14 minute și 43 de secunde).

Olimpic

Zsombor Deak este marele câștigător al celei mai dificile probe a competiției TriChallenge Mamaia, la masculin, terminând cursa în 2 ore, 4 minute și 14 secunde. Pe locul secund s-a clasat Attila Daniel (2 ore, 5 minute și 24 de secunde), iar pe locul 3 — Ciprian Bălănescu (2 ore, 9 minute și 20 de secunde). La feminin, câștigătoarea a fost Ștefania Ion (2 ore, 27 de minute și 12 secunde), fiind urmată de Ana Mega (2 ore, 30 de minute și 46 de secunde) și Hajnalka Jakab-Benke (2 ore, 34 de minute și 19 secunde).

Ștafetă Sprint

La proba de ștafetă Sprint masculin, câștigătorii au fost membrii echipei Happy Tri Friends (1 oră, 8 minute și 58 de secunde), urmați de Bestsoft (1 oră, 11 minute și 57 de secunde) și Cambridge School of Bucharest (1 oră, 16 minute și 25 de secunde).

La feminin, locul 1 a fost ocupat de Lacu Rezii (1 oră, 21 de minute și 1 secundă), locul 2 — Oxigen (1 oră, 44 de minute și 30 de secunde), locul 3 — Albinuțele Electronice (1 oră, 48 de minute și 4 secunde). Clasamentul la mixt este: locul 1 — Bucharest Sport Club (1 oră, 8 minute și 59 de secunde), locul 2 — Mcm Team Galați (1 oră, 13 minute și 22 de secunde) și locul 3 — Internaționalii (1 oră, 16 minute și 16 secunde). Pe general, clasamentul arată în felul următor: 1. Happy Tri Friends, 2. Bucharest Sport Club și 3. Bestsoft.

Ștafetă Olimpică

Câștigătorul acestei probe a fost TYR Romania Team, care au terminat cursa în 2 ore, 8 minute și 44 de secunde, fiind urmați de Aqua Vita Delta Tulcea V2 (2 ore, 12 minute și 48 de secunde) și Bobo Racing Team (2 ore, 16 minute și 49 de secunde).

De asemenea, au fost premiați și participanții care au luat pentru prima dată startul la un triatlon.

Toate rezultatele pot fi găsite pe website-ul oficial al competiției internaționale, http://www.trichallenge.ro/rezultate/.

Festivalul sportiv TriChallenge Mamaia a continuat după-amiază cu TriKids Challenge, competiție dedicată copiilor care iubesc înotul, mersul pe bicicletă și alergarea. Cei mici s-au întrecut în cadrul a două probe: aquatlon (înot și alergare) și duatlon (alergare și bicicletă).

Evenimentul s-a încheiat cu crosul Beach Run, unde participanții au avut de parcurs o distanță de 4km pe plaja și promenada din Mamaia. Startul s-a dat din fața Hotelului Rex, iar alergătorii au pornit pe traseu în aplauzele susținătorilor de pe margine.

Susținători și parteneri

Ediția a VIII-a a competiției TriChallenge Mamaia a fost susținută de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul a fost organizat de Asociația Smart Atletic, cu sprijinul Federației Române de Triatlon.

Comenteaza acest articol

css.php