Sprijinirea fermierilor, prioritatea candidatului PRU, Dumitru Bădrăgan

Sprijinirea fermierilor, prioritatea candidatului PRU, Dumitru Bădrăgan

Campania pentru scrutinul în cadrul căruia se vor desemna viitorii parlamentari a intrat în linie dreaptă, iar candidaţii şi-au intensificat acţiunile de popularizare a programelor electorale, cele mai importante fiind întâlnirile directe cu alegătorii.
Candidat la un post de deputat, avocatul constănţean Dumitru Bădrăgan s-a deplasat, la finele săptămânii trecute, în sudul judeţului, pentru a se întâlni cu cât mai mulţi cetăţeni şi a-i convinge să se prezinte la vot, la alegerile din 11 decembrie. Una dintre opriri a fost la Mangalia, acolo unde echipa de campanie a Partidului România Unită a discutat cu oamenii aflaţi la un târg săptămânal. Candidaţii au vorbit atât cu producătorii agricoli şi crescătorii de animale, dar şi cu cetăţenii care se aflau la târg în calitate de clienţi.
Dumitru Bădrăgan a remarcat, din discuţiile cu oamenii, câteva dintre problemele cele mai acute ale acestui sector. „Lipsa piețelor zonale destinate producătorilor, inexistenţa unităţilor de pasteurizare în zonele rurale pentru produsele țăranului român contribuie la sărăcirea continuă a satelor româneşti, la păstrarea consumului din import și deznădejdea românilor care își cultivă pământul“, a punctat Bădrăgan.
Pe de altă parte, candidații Partidului România Unită au şi soluţii la aceste probleme, care deja au fost incluse în programul electoral pe care îl prezintă în aceste zile. „PRU luptă pentru eliminarea sărăciei din satele dobrogene. Prin refacerea sistemul de irigații și amplasarea de sisteme fotovoltaice pe rețeaua acestora se asigură electricitate pentru pompe, iar paza va fi asigurată de către investitorii din sectorul energetic cu resurse regenerabile. De asemenea, este nevoie de înființarea, la nivel regional, a rețelelor de prelucrare a produselor țăranului român, de distribuție a produselor proaspete către piețele urbane. La fel de importante sunt: dezvoltarea agroturismului și a turismului istoric, crearea în jurul obiectivelor turistice a unor zone de comercializare a produselor tradiționale de artizanat și a bucătăriei tradiționale dobrogene“, sunt propunerile PRU, care vizează direct dezvoltarea satului dobrogean.

Comenteaza acest articol

css.php