CJC: Mariana Belu nu va fi suspendată din funcție

CJC: Mariana Belu nu va fi suspendată din funcție

Ca urmare a aparitiei in mass-media a informatiilor referitore la calitatea de suspect a doamnei Secretar al judetului, Mariana Belu, conducerea Consiliului Judetean Constanta face urmatoarele precizari privind solicitarea reprezentantilor PNL Constanta de a suspenda din functie un functionar public de conducere:
Este nelegal si inoportun sa se procedeze conform solicitarii PNL Constanta si sa demaram procedura de suspendare a domanei Secretar – Mariana Belu.
PNL Constanta, in disperare de acumulare a capitalului de imagine politica, calca legea in picioare. Atata timp, cat institutiile abilitate nu solicita Consiliului Judetean Constanta astfel de masuri, potrivit art 86, alin (2) din Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, suspendarea contractului de muncă al unui funcţionar se face în momentul trimiterii în judecată a acestuia şi până când instanţa competentă pronunţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă, iar Consiliul Judetean Constanta nu va dispune altfel, doar de dragul jocurilor de imagine ale PNL.
„Nu este corect sa sacrificam si sa terfelim un functionar public, doar din disperarea de a puncta politic si sa arunci cu noroi intr-o institutie publica fara a preciza punctual ce lege incalca demersurile acestei institutii. PNL trebuie sa inteleaga ca legea trebuie respectata si asiguram ca in conditiile in care legea va impune anumite masuri, vom actiona in consecinta”, declara Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.
Bogdan Hutuca – presedintele PNL Constanta sustine ca mentinerea Secretarului Judetului in functie are “accente puternice de incompatibilitate”.
„Cerem public presedintelui PNL Constanta, domnul deputat Bogdan Hutuca (fost Prefect al judetului Constanta, functie pe care a exercitat-o intemeindu-si activitatea pe principiile: legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii) sa precizeze actul normativ pana la nivel de articol care se incalca in actualul context. Jocurile de imagine ale PNL Constanta arata doar disperare de a refacere o ca urmare a mortii clinice a PNL pe scena politica”, sustine Claudiu Iorga Palaz, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta.
Consiliul Judetean Constanta, intre a aplica legea si imagina institutiei, va alege intotdeauna aplicarea legii.
„Nu mai suntem pe vremea in care, imaginea politica era mai presus de lege. Aceste practici au incetat o data cu anul 2016, de cand la conducerea Consiliului Judetean Constanta se afla o noua echipa. Conducerea Consiliului Judetean Constanta este si va ramane un partener al institutiilor statului si va aplica intotdeana legea chiar daca ii va fi afectata imaginea publica, lucru pe care il recomandam si celor de la PNL”, puncteaza vicepresedintele CJC.

Comenteaza acest articol

css.php