Atleţii constănţeni, test util înainte de Universiadă

Atleţii constănţeni, test util înainte de Universiadă

Jocurile Universitare bat la uşă, iar delegaţia constănţeană va avea la ce să spere de la competiţia programată între 2 şi 14 iulie, la Gwangju. Atleţii au dat ultimul test la etapa a doua a Naţionalelor, de unde s-au întors cu rezultate încurajatoare, mai ales cei care merg în Coreea de Sud.

A doua etapă a Campionatului Naţional de Atletism n-a avut strălucirea competiţiilor anterioare. Privat de prezenţa multor atleţi cu potenţial, care se află în focurile examenului de Bacalaureat, concursul de la Bucureşti a fost, totuşi, un test util pentru sportivii consacraţi, pe care îi aşteaptă competiţii dure în continuare, prima fiind Universiada din Coreea de Sud. Ca de fiecare dată, atleţii constănţeni au fost printre protagonişti, abandonul Andreei Ogrăzeanu fiind compensat cu alte rezultate remarcabile.

Adrian Dăianu a reuşit cea mai bună prestaţie la triplusalt, iar calitatea de participant la Universiadă dă speranţe. Sportivul de la C.S. Farul a sărit 15,78 metri şi l-a bătut, printre alţii, pe colegul de club Cristi Boboc, care a terminat al treilea. La aceeaşi probă, Răzvan Grecu a reuşit un salt de senzaţie şi şi-a bătut colegii de generaţie, pentru un loc cinci la general, dar şi speranţe la un rezultat pozitiv când va veni momentul finalei.

La lungime, Carmen Toma a terminat pe locul doi, la un centimetru de 6 metri şi peste coechipiera Andreea Lefcenco, a treia la general şi a doua la tineret, iar rezultatele pozitive au continuat cu Maria Gabriela Ilie (sportivă cu dublă legitimare), care a fost a treia la aruncarea ciocanului. Cristi Nedelcu a demonstrat, din nou, potenţialul imens, distrându-se în seriile de la 110 de metri garduri, fără însă a mai participa şi la finală. Elevul lui Alin Larion a fost al doilea la 400 de metri garduri, dar cu zece secunde peste următorul clasat, tot junior, astfel că pare pariul cel mai sigur la momentul finalei juniorilor I, dar şi la Balcaniadă. În sfârşit, Ionuţ Grecu a fost al patrulea la general şi primul la tineret, în proba de săritură în lungime.

De departe, însă, vedeta delegaţiei a fost Andreea Grecu, sportivă care a profitat de absenţa Andreei Ogrăzeanu şi care s-a impus lejer la 100 de metri, atât în serii, cât şi în finală. Ea a dublat rezultatul cu un loc doi la 200 de metri şi pare marea favorită măcar în competiţia de tineret, de la finalul lunii iulie.

Universiadă unică pentru Constanţa

Ieri, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar a anunţat sportivii care vor reprezenta România la ediţia 2015 a Jocurilor Universitare de Vară, iar Universitatea „Ovidius“ din Constanţa se află printre protagoniste, cel puţin la atletism. Ionuţ Grecu, Carmen Toma, Claudia Bobocea, Adel Dăianu, Cosmin Dumitrache şi Iulian Ganciu (al doilea la 1.500 şi primul la 800 de metri, la Naţionale) formează cea mai numeroasă delegaţie din istoria instituţiei de învăţământ superior, iar aşteptările sunt destul de mari.

„Vă daţi seama că, pentru noi, este un moment de mare mândrie şi, de ce nu, unul de speranţă. Va fi o competiţie de mare valoare, unde vin atleţi de pe toate continentele, dar aşteptăm rezultate frumoase, chiar dacă nu neapărat medalii. Câteva calificări în finale ar fi perfecte, dar indiferent de rezultate suntem mândri că putem deplasa atâţi sportivi“, ne-a declarat profesorul Alin Larion.

Dintre participanţi, cele mai mari şanse la rezultate bune pare să le aibă Claudia Bobocea, o specialistă a probelor de fond, dar surprize pot face şi Adel Dăianu, Iulian Ganciu sau Carmen Toma. „Sistemul competiţional este extrem de dur, cu serii, semifinale şi finale, deci va fi greu să se obţină nişte performanţe extreordinare, mai ales în condiţiile concurenţei acerbe. Să tragem concluziile după competiţie“, a completat Alin Larion.

Pe lângă studenţii Universităţii „Ovidius“, la concursul din Coreea de Sud, C.S. Farul va fi reprezentat de către Andreea Ogrăzeanu, tot la atletism, şi de către Cristina Hârâci, la tenis de masă.

George CÎRSTEA

Comenteaza acest articol

css.php