Beach Race XCO, pe ultima sută de metri 

Beach Race XCO, pe ultima sută de metri 

După ce, luna trecută, staţiunea Mamaia a fost, pentru o zi, capitala europeană a sportului, găzduind Maratonul Nisipului, în luna aprilie, o altă staţiune de pe litoralul românesc continuă tradiţia evenimentelor sportive internaţionale la malul Mării Negre. Pe plaja sălbatică din comuna Corbu va avea loc, sâmbătă, 25 aprilie, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip: Beach Race XCO. Competiţia se anunţă a fi una deosebită pentru că este acreditată de către UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională) şi sportivii care vor participa pot acumula puncte în clasamentele internaţionale, lucru extrem de important în vederea Jocurilor Olimpice de anul viitor, de la Rio.

Potrivit organizatorilor, competiţia conţine cursa Standard (20 km) şi cursa Epic (40 km). Traseul pe care îl vor parcurge cicliştii profesionişti şi amatori are o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Competiţia sportivă se adresează atât cicliştilor profesionişti, cât şi celor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.

Până la ora actuală, peste 200 de iubitori ai sportului cu pedale s-au înscris la inedita cursă de la Malul Mării, în afară de campionii naţionali autohtoni, spunând prezent şi echipe internaţionale, precum echipa naţională a Nigeriei şi a Republicii Moldova.

Comenteaza acest articol

css.php