Maratonul Nisipului, duminică, în Mamaia

Maratonul Nisipului, duminică, în Mamaia

Ediţia 2016 a deja tradiţionalei competiţii Maratonul Nisipului va avea loc duminică, de la ora 10.00, în staţiunea Mamaia, iar succesul pare garantat. Organizatorii aşteaptă mai mult de 730 de participanţi, peste 100 la cea mai grea dintre probe, şi promit premii atractive, reuşind să adune un fond de premiere de peste 26.000 de lei.

Potrivit acestora, Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi Crosul Family Run, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora. Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 pentru categoria Open, 118 pentru cele şase categorii de vârstă şi premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediţie, de Szomyu Florin (2:45:46 – la masculin) şi de Ciortan Nicoleta (3:24:37 – la feminin). În acelaşi timp, vor fi premiate şi primele cinci familii clasate la Crosul Family Run.

De asemenea, la această ediţie, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social „Dăruieşte primul zâmbet“, iniţiat de Asociaţia Dăruieşte Aripi.

George CÎRSTEA

Comenteaza acest articol

css.php