Vremea urâtă n-a stricat spectacolul la Aqua Challenge 2015

Vremea urâtă n-a stricat spectacolul la Aqua Challenge 2015

A cincea ediţie a celui mai mare maraton de înot pe ape deschise din România s-a ridicat la nivelul aşteptărilor organizatorilor şi participanţilor. Deşi afectată de vreme, întrecerea de la malul mării a confirmat că evenimentele de gen au ajuns la maturitate mult mai repede decât prognozau cei care le-au lansat în România.

O surpriză neplăcută din partea… naturii a schimbat radical desfăşurarea celei de-a cincea ediţii a Aqua Challenge sau cel mai mare maraton de înot pe ape deschise din România. Condiţiile meteorologice nefavorabile i-au determinat pe organizatorii să amâne startul cu două ore şi să ia decizia schimbării traseului din motive de siguranţă. Astfel, din cauza valurilor destul de mari şi a vântului puternic, locul de intrare în apă a fost mutat la o distanţă de aproape 600 de metri faţă de cel iniţial. În aceste condiţii, concurenţii au străbătut distanţa de la start până la locul de intrare în apă şi, la revenire, de la locul de ieşire din apă până la sosire în alergare, transformând concursul într-un veritabil aquathlon şi într-o verificare perfectă pentru sportivii care vor lua startul la Triathlon Challenge Mamaia, competiţie programată în perioada 4-6 septembrie în staţiunea Mamaia.

Inaugurare-3

Că interesul a fost unul la cote foarte înalte o arată şi numele de pe foile de start, iar organizatorii nu pot fi decât fericiţi. La întrecere au fost prezente nume de legendă ale înotului românesc, printre care prima medaliată olimpică din înotul românesc, Anca Pătrăşcoiu, multiplii medaliaţi mondiali şi europeni Carmen Bunaciu şi Dragoş Coman, dar şi organizatorul Răzvan Florea, care a concurat în proba de 5.000 de metri, situându-se pe primul loc la categoria sa de vârstă. Concursul a avut trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500 de metri, cea scurtă, pe distanţa de 1.500 de metri, şi cea lungă, pe distanţa de 5.000 de metri.

Primul în proba de 500 de metri a sosit un sportiv în vârstă de doar 15 ani, Cristian Virgil Tranulea, urmat de Eduard Răzvan Constantin şi Valentin Drăgoi, la start aflându-se 49 de concurenţi. În competiţia feminină s-a impus o concurentă de doar 14 ani, Alexandra Maticiuc, care le-a bătut pe Mara Constantin şi Oana Beatrice Croitoru, de asemenea două concurente din categoria de vârstă under 14.

Mulţi sportivi, clasament final

La 1.500 de metri, la categoria Elite, întrecerea a fost câştigată Nicolae-Andrei Ioniţă, urmat de către Cristian Ion Alexandru şi Sergiu Denis Deznan iar în fruntea clasamentului feminin s-a situat una dintre cele mai bune triathloniste din România, constănţeanca Antoanela Manac, care le-a depăşit clar pe Adelina Elena Buzdugan şi Ana Maria Adela Prioteasa. 69 de sportivi au încercat proba „medie“, 67 reuşind s-o şi termine în timpul impus de către organizatori.

Inaugurare-4

Proba regină, de 5.000 de metri, a fost abordată de 38 de sportivi, iar victoria i-a revenit, pentru al treilea an consecutiv, lui Alin Alexandru Artimon, urmat de către Florin Alexandru Raiu şi Andrei Tiberiu Grigore. La feminin, prima în clasamentul final a terminat Simona Savastiţa, Bianca Izabella Răduţă şi Emilia Colti-Dumitrescu întregind podiumul de concurs.

Primii trei participanţi de la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, au primit cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului, dar şi cu vorbe frumoase din partea iniţiatorului proiectului. „Vă mulţumesc că aţi fost alături de noi, ca în fiecare an, şi că aţi participat la Aqua Challenge. Vremea nu a ţinut cu noi şi mi-aş dori ca anul viitor să fie mai puţin vânt şi mai mult soare. Îmi doresc ca această competiţie să devină Campionat Naţional de înot în ape deschise şi voi continua să discut cu cei din Federaţia Română de Nataţie în acest sens“, le-a spus concurenţilor Răzvan Florea.

George Cîrstea

Comenteaza acest articol

css.php