Start bun de sezon pentru atleţii constănţeni

Start bun de sezon pentru atleţii constănţeni

Prima etapă dintr-un sezon ceva mai comprimat a confirmat că atletismul constănţean rămâne în top. Deşi cu o delegaţie mai mică decât în alte dăţi, Constanţa a reuşit performanţa de a urca pe podium de 13 ori, iar când se va concura pentru medalii, sunt mari şanse să sărbătorească.

Cu optimism, înainte! Acesta ar fi dictonul sportivilor şi antrenorilor constănţeni care îşi dedică timpul atletismului, iar primul concurs oficial al anului oferă o perpectivă pozitivă asupra sezonului care abia a început. Constanţa a urcat de 13 ori pe podium, a fost de alte câteva ori lângă acesta şi, cel mai important, sportivii s-au apropiat de cele mai bune performanţe, ceea ce este îmbucurător.

Strict scriptic, delegaţia constănţeană a obţinut trei locuri 1 la tineret (Cristi Boboc, la triplusalt, Ionuţ Neagoe, la 60 de metri plat şi Ionuţ Grecu, la săritura în lungime), cinci locuri 2 la seniori (Adrian Dăianu, triplusalt, Carmen Toma, triplusalt, Ionuţ Neagoe, 60 de metri, Ionuţ Grecu, săritura în lungime şi Cornel Bănănău, la 60 de metri garduri), două locuri 3 la seniori (Cristi Boboc, la triplusalt şi Andreea Lefcenco, la aceeaşi probă), două locuri 2 la tineret (Cristian Constantin şi Andrea Lefcenco, ambii triplusalt) şi un loc 2 la juniori (Florin Vişan, triplusalt). Ca tablou general, performanţele sunt foarte bune, pentru că din delegaţia obişnuită au lipsit multe nume cunoscute, sportivii aflându-se la loturile naţionale, care sunt în cantonamente, ei urmând să reprezinte Constanţa direct la finala de peste trei săptămâni.

„Nu avem de ce să ne declarăm nemulţumiţi după acest concurs. La ce vreme am avut acasă, rezultatele sunt bune şi foarte bune. Am fost mai puţini decât de obicei, dar asta nu ne-a împiedicat să obţinem performanţe notabile, iar dacă ţinem cont de condiţiile de pregătire cauzate de vreme şi de faptul că majoritatea sportivilor s-au apropiat de recorduri personale, putem spune că a fost un concurs fericit. Pentru etapa a doua mai pot apărea şi alţi concurenţi, dar majoritatea vor da testul direct la finală“, ne-a declarat antrenorul Alin Larion.

Universitatea „Ovidius“ are reprezentant la Mondiale

Constanţa va fi prezentă la Campionatul Mondial de Sală de la Portland (17-20 martie), deşi cursa pentru locurile calificante şi baremuri abia a început. Astfel, Claudia Bobocea, masteranda de la Universitatea „Ovidius“ (legitimată, însă, la C.S.M. Sfântu Gheorghe), s-a calificat pentru proba de 1.500 de metri, după o evoluţie remarcabilă la o competiţie din Luxemburg. Bobocea a reuşit să termine cursa în 4.19.65, stabilind un nou record personal cu această ocazie, deci a realizat baremul de calificare, cu mult timp înainte de limită.

„O fată extraordinară, care merită toate felicitările şi care poate ajunge şi mai sus. Este deja medaliată la Universiadă şi are performanţe frumoase la nivel internaţional, iar această calificare încununează munca depusă în ultima perioadă. A urmat facultatea la frecvenţă redusă, ceea ce este un lucru rar, şi nu numai că a terminat-o cu brio, ci a reuşit chiar să intre şi la master, unde urmează al doilea an de cursuri. Sportiv, nu mai am ce să adaug la descrierea ei, pentru că rezultatele indică exact valoarea sa“, a completat Alin Larion.

George CÎRSTEA

Sursa foto: facebook/fra

Comenteaza acest articol

css.php