Averi considerabile vs. posesiuni modeste la Spitalul Judeţean. Cât de bogaţi sunt şefii de secţii?

Averi considerabile vs. posesiuni modeste la Spitalul Judeţean. Cât de bogaţi sunt şefii de secţii?

Aflat în atenţia publică de mult timp, pentru motive din cele mai diferite, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ a intrat, recent, în „rândul lumii“ în ceea ce priveşte declararea averilor angajaţilor. Toată echipa de conducere a unităţii medicale, dar şi şefii de secţii şi asistentele şefe şi-au făcut publice declaraţiile de avere şi interese. De remarcat este diferenţa enormă între starea financiară a medicilor, unii putând fi, cu uşurinţă, catalogaţi drept bogaţi, alţii, de-a dreptul modeşti.

În categoria directorilor constănţeni de instituţii medicale poate fi inclus dr. Cătălin Grasa, manager interimar al SCJU. Familia medicului deţine un teren intravilan de 448,9 mp în Mangalia, un apartament în Constanţa şi un autoturism. Are, de asemenea, datorii de aproape 64.000 lei. Veniturile dr. Grasa se limitează la salariul de la spital – 71.191 lei pe 2015, cel de la Universitatea „Ovidius“, unde are calitatea de cadru didactic – 27.415 lei şi din activitatea medicală a mai câştigat 23.00 9 lei. La polul opus se situează directorul medical – de fapt, de acum, fostul – dr. Mihnea Avram, care deţine 1052 mp teren intravilan în Chiajna, două terenuri, dintre care unul primit ca donaţie, în Bucureşti, 6 apartamente (dintre care trei donate de către părinţi şi una moştenită) şi o casă de 270 mp. De asemenea, medicul mai are două autoturisme BMW, dar şi tablouri şi bijuterii – tot moştenite, dar neevaluate – ceasuri, estimate la 30.000 euro, iar în conturi – 21.000 euro şi 7.500 lei. Veniturile sale provin din salariul de la SCJU – 91.583 lei, din închirierea apartamentul, iar ca PFA a câştigat anul trecut suma de 45 lei (?!).

Directorul Financiar-Contabil al spitalului, Violeta Androne, a declarat că deţine un teren agricol, de 14.056 mp, şi unul intravilan de 667 mp, ambele moştenite, un apartament, o casă şi un autoturism. Salariul pe 2015 a fost de 74.104 lei, iar din expertize contabile a mai încasat 22.900 lei.

Între şefii de secţii ai Spitalului Judeţean se remarcă dr. Vlad Tica, şeful de la Obstetrică Ginecologie, care în declaraţia de avere a trecut terenuri agricole, intravilane şi forestiere în Năvodari, Costineşti, Gorj, Craiova şi Dolj, cele mai multe primite moştenire. De asemenea, a construit o casă în Năvodari, dar a moştenit altele două în Craiova şi Gorj şi trei apartamente (două în Constanţa şi unul în Craiova). Medicul mai deţine un autoturism, 800.000 lei şi 50.000 euro în conturi. Veniturile sale în 2015 au venit, în cea mai mare parte, de la cabinetul propriu – 124.575 lei, de la Universitatea Ovidius a încasat 50.322 lei, iar de la SCJU – 32.637 lei.

Printre medicii care au investit serios în imobiliare îl putem include şi pe dr. Bogdan Caraban, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, care a declarat patru loturi de teren intravilan în Constanţa, Vadu şi în judeţul Buzău, trei apartamente, dintre care unul în Poiana Braşov, două case de vacanţă, una la Vadu, alta în Buzău, o casă de locuit şi spaţii comerciale. Medicul mai deţine un autoturism de teren, precum şi bijuterii, evaluate la 25.000 euro. Cele mai consistente venituri ale sale nu au venit nici de la universitate, nici de spital, ci din activitatea la cabinetul propriu – peste 230.000 lei.

La polul opus dr. Tica o găsim pe dr. Mariana Aşchie, care nu a investit aproape deloc în posesiuni imobile ori mobile. Prof.univ. Aşchie, care coordonează Serviciul Clinic de Anatomie patologică al SCJU, nu deţine decât un apartament modest, de 44 mp. Are, însă, în conturi suma de 250.000 lei, pentru că veniturile sale sunt importante: aproape 200.000 lei câştigaţi anul trecut ca director al unui proiect derulat la „Ovidius“, peste 115.000 lei, de la SCJU, 19.200 lei, ca membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Lista integrală a declaraţiilor de avere poate fi consultată pe site-ul spitalului, www.spitalulconstanta.ro.

Netty DUMITRACHE

One Comment

  1. CETATEANUL NETRATAT says:

    Tica e cel mai mare spagar din SCJU. A furat cu Strutu pentru panarama aia de ISIS, unde a foat actionar. Acu se gudura pe langa Tutuianu. Cum sa faci performanta la SCJU cu aceeasu directori si sefi de sectie? Sa vedem ce face noua conducere a CJ…

Comenteaza acest articol

css.php