Mohammad Murad – „Singur Acasă“: 11 acţionari au părăsit corabia Perla Majestic

Mohammad Murad – „Singur Acasă“: 11 acţionari au părăsit corabia Perla Majestic

S-au săturat de afacerile turistice sau pur şi simplu nu îl mai vor pe Mohammad Murad? Două treimi din acţiunile minoritare ale S.C. Perla Majestic au fost răscumpărate.

Din 241. 867 de acţiuni 185.862 au fost răscumpărate. Mai bine de două treimi din pachetul deţinut de acţionarii minoritari ai S.C. Perla Majestic au fost tranzacţionate potrivit regulamentului A.S.F.: proprietarii de drept au cerut retragerea din acţionariat  după ce acţionarului majoritar a decis la începutul acestui an că S.C. Perla Majestic nu va mai fi tranzacţionată pe piaţa de capital. “… s-a încheiat termenul de depunere a cererilor de retragere din societate ca urmare a Hotărârii AGEA din data de 23.02.2015. Menţionăm potrivit dispoziţiilor legale invocate mai sus că şi- au exercitat dreptul de retragere un număr de 11 (unsprezece) acţionari deţinând un număr total de 185.862 acţiuni”, a raportat companie către piaţa de capital. Deşi procentul deţinut de acţionarii minoritar la firma care administrează hotelul Perla nu este mare- 6,3 % din acţiuni comparativ cu 93, 6%, cât deţine firma controlată de Murad, totuşi retragerea a 11 acţionari este un semn de întrebare. Se pare că lucrurile nu sunt tocmai roz la compania hotelieră, însă din toată această afacere cel mai bine a ieşit tot Mohammad Murad. Perla Majestic nu este singurul caz de abandon din partea acţionarilor. La începutul acestei luni s-a petrecut ceva similar, dar la Hotelul Majestic Olimp. Unul dintre acţionari Transilvania Estival 2002, compania care administrează hotelul a decis să se retragă şi, în plus, expertul ales pentru stabilirea preţului la care vor fi plătite acţiunile a cerut un onorariu considerat oneros. Prin urmare s-au reluat toate procedurile la oficiul registrului comerţului.

Noile reguli au provocat totul…

Reamintim că la începutului anului a intrat în vigoare noua lege Rasdaq. În termen de douăsprezece luni de la intrarea în vigoare a acesteia, piaţa Rasdaq, unde sunt listate 928 de companii, în valoare de 7,5 miliarde de lei, îşi va înceta activitatea. În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare, „rasdacele“ trebuie să îşi convoace acţionarii în adunare generală, pentru a decide dacă se mută pe bursă sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare. Legea care desfiinţează piaţa RASDAQ mai prevede că, în situaţia în care A.G.A. hotărăşte ca societatea să nu facă demersurile pentru transferul acţiunilor pe piaţa reglementată sau pe ATS, acţionarii au dreptul de a se retrage din societate în condiţiile articolului 134 din Legea nr. 31 pe 1990. Acest articol stabileşte că acţionarii care nu au votat în favoarea unei hotărâri a A.G.A. au dreptul de a se retrage din societate şi de a solicita cumpărarea acţiunilor lor de către societate.

Darius Martinescu

Comenteaza acest articol

css.php