Nu mai este nicio scofală să fii patron: zeci de sedii de firmă, scoase la mezat pe litoral

Nu mai este nicio scofală să fii patron: zeci de sedii de firmă, scoase la mezat pe litoral

Vara se numără…uşile închise pe litoral. 44 de sedii de firmă sunt puse în vânzare în tot judeţul Constanţa.

 Vremuri grele pentru intreprinzătorii privaţi de pe litoral. Taxele le-au omorât afacerile şi acum vând sediile unde odinioară făceau bani buni. Potrivit spatiicomerciale.ro, în tot judeţul au fost scoase la mezat 44 de sedii de firmă, din care 41 sunt în municipiul Constanţa. Printre acestea figurează fosta Poştă Mare, cu o suprafaţă de 900 metri pătraţi, reamenajată cu oţel şi sticlă, nu costă “decât” 1, 4 milioane euro.

În piaţa Ovidiu o clădire veche, dar care se pretează pentru un sediu de bancă costă un pic mai mult, respectiv 1,5 milioane euro, în timp ce la Delfinariu un sediu cu 1.700 metri patraţi şi şapte locuri de parcare costă prste 1, 2 milioane euro. Tot în piaţa Ovidiu un bloc îmtreg se vinde cu 1, 5 milioane euro, dar este amenajat în stilul vechi, cu arhitectură deosebită. La polul opus, cu 90.000 euro vă puteţi cumpăra un spaţiu comercial cu suprafaţa de 90 metri, în timp ce un spaţiu de firmă cu suprafaţa de 55 metri patraţi costă în zona Dacia 75.000 euro. Cea mai ieftină ofertă privine din cartierul kilometru 4-5, unde un spaţiu de 53 metri patraţi costă 45.000 euro.

 Dezvoltatorii imobiliari investesc în clădiri de birouri

Potrivit specialiştilor, investiţiile în clădiri de birouri rămân în topul preferinţelor dezvoltatorilor imobiliari, fiind urmate de proiectele de retail şi de cele de logistică şi industriale. Livrările record programate pentru acest an pe toate segmentele de piaţă arată o revenire a încrederii investitorilor în potenţialul României de a produce profituri, dar şi a consumatorilor finali şi a companiilor, se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă imobiliară. Un revers al intensificării activităţii de dezvoltare imobiliară pe anumite segmente este, însă, creşterea ratei de neocupare şi presiunea pe chirii, în condiţiile în care piaţa se va balansa în favoarea chiriaşilor. Pe piaţa de retail vor fi livrate până la sfârşitul anului proiecte totalizând peste 237.000 metri pătraţi, ceea ce va duce la creştere cu circa 10% a stocului curent, estimat la 2,8 milioane metri pătraţi. Majoritatea livrarilor sunt proiecte noi – 85%, iar Bucureştiul va atrage mai mult de jumătate din aceste investiţii – 125.000 metri pătraţi. Litoralul nu staă chiar aşa de bine în domeniul spaţiilor noi însă au apărut câteva imobile noi, amenajate pentru firme.

Darius MArtinescu

Comenteaza acest articol

css.php