Circ la Oltina: a vrut să lovească cu toporul mai mulţi poliţişti

Circ la Oltina: a vrut să lovească cu toporul mai mulţi poliţişti

Pentru mulţi infractori, în special pentru cei recidivişti, pentru care legile sunt făcute doar pentru a fi încălcate, nici uniforma de poliţist nu valorează ceva. Un individ din Oltina a sărit la bătaie la poliţiştii care îi intraseră în curte cu un mandat de percheziţie în mână, chiar dacă era depăşit numeric de oamenii legii.

În timpul unei percheziţii domiciliare, suspectul vizat de acţiunea poliţiştilor a sărit la bătaie, fără să ţină cont că era depăşit numeric de forţele de ordine. Fapta s-a petrecut la sfârşitul lunii mai a.c., când poliţiştii din localitatea Oltina au intrat în posesia unei informaţii potrivit căreia în curtea unui localnic, Ionuţ Costache, de 35 de ani, se află ascuns un ATV reclamat ca fiind furat. A fost obţinut un mandat de percheziţie domiciliară la adresa respectivă, iar într-o dimineaţă, la ora 6.00, şeful de post din Oltina, Vasile Cătălin Dinu, însoţit de alţi 7 poliţişti şi de către persoana vătămată , Marian Iulian Sandală, a mers la locuinţa suspectului. Ionuţ Costache, un recidivist cu un dosar foarte consistent, potrivit anchetatorilor, luat din somn, a devenit extrem de recalcitrant şi violent. În primă fază s-a repezit la Marian Iulian Sandală, cel care îşi căuta ATV-ul şi îi însoţea pe poliţişti pentru a face recunoaşterea. L-a luat la bătaie şi a apucat să îi aplice câteva lovituri înainte ca şeful de post să intervină, dar şi el s-a ales cu uniforma şifonată. Împreună cu ceilalţi poliţişti a reuşit să îi despartă pe cei doi, dar în loc să se potolească, Ionuţ Costache a început să îi înjure şi să îi ameninţe pe poliţişti. „Începuse să caute un topor cu care să îi lovească pe poliţişti pentru a ieşi de la el din curte“, au declarat surse neoficiale din cadrul anchetatorilor. În cele din urmă, suspectul a fost încătuşat şi potolit, poliţiştii efectuându-şi în linişte percheziţia şi astfel identificând şi ATV-ul reclamat ca fiind furat.

Pe lângă acuzaţiile de furt, Ionuţ Costache s-a mai ales şi cu altele într-un nou dosar, pentru faptele de ultraj. Cazul a fost instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, care au cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a suspectului. Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, care ulterior a fost prelungit. La începutul acestei săptămâni, procurorii au finalizat cercetările în dosar şi l-au trimis Judecătoriei Medgidia, urmând a se fixa primul termen de judecată. Şeful de post din Oltina, Vasile Cătălin Dinu şi păgubitul, Marian Iulian Sandală, s-au constituit părţi vătămate.

Cătălin Schipor

Comenteaza acest articol

css.php