GALERIE FOTO/ Accidente grave produse de neatenţie

GALERIE FOTO/ Accidente grave produse de neatenţie

Două accidente grave s-au produs vineri după-amiază, la distanţă de câteva minute. Unul dintre ele s-a petrecut la ieşirea din localitatea Lumina, pe D.N. 22, iar celălalt pe D.N.3, la intrarea în localitatea Valu lui Traian.

La puţin timp după ora 12.30, un autoturism Opel Astra Caravan, înmatriculat în Bulgaria, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, aproape de ieşirea din localitatea Lumina. Potrivit şoferului maşinii, înainte de momentul producerii accidentului circula în spatele unui camion, îndreptându-se spre Tulcea. La un moment dat, în curba la stânga, înainte de podul de cale ferată, a călcat cu roata dreapta faţă pe pietrişul de lângă partea carosabilă. Atunci a pierdut controlul volanului, maşina a intrat cu botul în rigola de pe marginea drumului şi s-a răstrurnat de mai multe ori, oprindu-se aproape de gardul unei case. Din fericire, nu au fost înregistrate persoane decedate, ci doar rănite, fiind vorba de conducătorul auto şi de doi pasageri.

Intrarea blestemată din Valu lui Traian

În timp ce poliţiştii rutierişti efectuau cercetările la faţa locului, un alt accident rutier le-a fost semnalat, la intrarea în localitatea Valu lui Traian. Aici, din primele cercetări, s-a stabilit că şoferul unui autoturism BMW, care se îndrepta spre Valu lui Traian, în dreptul pădurii, a vrut să întoarcă în loc. Nu a ţinut cont că se afla pe banda I şi că sensurile de mers sunt delimitate de linie dublă continuă şi, în plus, nici nu s-a asigurat în momentul efectuării manevrei. Drept urmare, a fost lovit în plin de un autoturism Ford Escort, înmatriculat în Spania, în care se aflau doi cetăţeni spanioli, soţ şi soţie. Cei doi şoferi şi pasagera din Ford au fost transportaţi la spital. Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproape o oră.

Cătălin SCHIPOR     

Comenteaza acest articol

css.php