Constănţeni ţepuiţi de escrocul bucureştean, depuneţi plângere la Poliţie!

Constănţeni ţepuiţi de escrocul bucureştean, depuneţi plângere la Poliţie!

În urma articolului apărut în ediţia din 6 aprilie a cotidianului nostru, cu privire la escrocul bucureştean care acum îşi face veacul prin Constanţa, mai mulţi cititori ne-au scris pe adresa redacţiei, pentru a ne povesti alte episoade de înşelăciune. Din păcate, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa nu se poate autosesiza, aşa că cei păţiţi sunt invitaţi să depună plângere.

Încă de la sfârşitul anului trecut, câţiva constănţeni au atras atenţia asupra lui Florin Teodor Hristea, care are un scenariu bine pus la punct, în care apare din când în când şi concubina sa, se pare, pentru a reuşi să impresioneze oamenii slabi de înger şi să obţină câteva sute de lei, deoarece a rămas fără bani de benzină pentru a ajunge acasă. Şi nu numai locuitorii de la malul mării trag un semnal de alarmă, ci şi cei din Bucureşti, Galaţi, Braşov, Craiova, Bacău Timişoara etc., căci escrocul din Capitală, din cartierul Ferentari, potrivit buletinului pe care îl prezintă, umblă prin ţară pentru a înşela diverse persoane pe care le întâlneşte, de obicei, în parcările centrelor comerciale.

Un cititor ne-a atras atenţia că individul acţionează şi la mall-ul de pe B-dul Al. Lăpuşneanu, unde l-a întâlnit în timp ce încerca să păcălească o femeie cu un copil, chiar lângă maşina acestuia. Constănţeanul nostru a intervenit imediat după ce a realizat ce se întâmplă, chiar l-a ameninţat de două ori cu Poliţia, însă Hristea i-a râs în nas de fiecare dată. Cel puţin, persoana acostată a scăpat de escroc fără daune materiale.

Altă dată, însă, ţeparul care se recomandă a fi angajat Kaufland nu doar a fost ameninţat, ci şi bătut cu un lanţ „De două ori m-a abordat tipul, prima dată l-am ajutat cu un zâmbet şi «o urare de bine». A doua oară n-a făcut decât să-mi confirme bănuiala şi n-a mai fost aşa de bine pentru el. Am considerat că numai o corecţie fizică îl poate face să renunţe, cel puţin pentru o perioadă. Drept urmare, i-am spus că merg la maşină să iau portmoneul, căci aveam sub scaunul din dreapta un lanţ. Mai departe, nu are rost să vă povestesc ce a urmat, doar că a ieşit destul de şifonat individul“, ne-a povestit cititorul.

Poliţia are nevoie de o plângere

Din păcate, aceasta nu este metoda prin care acest escroc ca dispărea de pe străzi. Dar poliţiştii constănţeni nu pot deschide un dosar pe numele acestuia şi demara cercetări fără o plângere din partea unui păgubit.

„Pe raza municipiului Constanţa nu am primit nicio sesizare despre această persoană. În cazul în care există victime ale unor astfel de înşelăciuni, le recomandăm să depună plângere, pentru a se demara cercetări în cauză“, ne-a precizat subinspectorul Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al I.P.J. Constanţa.

Cititorii noştri ne-au atenţionat şi că buletinul pe care Florin Teodor Hristea îl prezintă pentru a spulbera îndoielile victimelor sale ar fi fals deoarece, potrivit C.N.P.-ului, ar avea doar 21 de ani, însă el pare mai în vârsta. În plus, cartea de identitate a fost eliberată în 2014, alt indicator ce ridică semne de întrebare.

Valentin ISPAS

Comenteaza acest articol

css.php