GALERIE FOTO. Atunci când justiţia eşuează, mor oameni. Femeie căsăpită de fostul concubin, care în urmă cu 23 de ani a mai ucis o familie

GALERIE FOTO. Atunci când justiţia eşuează, mor oameni. Femeie căsăpită de fostul concubin, care în urmă cu 23 de ani a mai ucis o familie

Pe când era militar în termen a dezertat şi i-a împuşcat pe părinţii unei foste iubite. A fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar a reuşit să iasă după 20 de ani. În noaptea de joi spre vineri, a luat viaţa unei femei cu care a avut o relaţie.

Este povestea criminalului Nicolae Gociu, un bărbat care în urmă cu aproximativ 20 de ani a mai comis o crimă. În 1993, era militar în termen, iar în noaptea de 12 spre 13 mai, a dezertat din unitatea militară cu armamentul din dotare. A mers acasă la iubita sa, unde i-a împuşcat mortal pe părinţii acesteia, iar pe ea a rănit-o grav. A fost găsit de poliţie umblând pe străzi. Instanţa l-a condamnat la închisoare pe viaţă, dar în urmă cu doi ani a reuşit să convingă comisia din penitenciar şi pe judecători că s-a reabilitat şi că poate trăi în societate. Caracterul său sângeros şi viaţa în spatele gratiilor l-au făcut să ia încă o viaţă, fără regrete.

Înainte de a intra în armată, Gogiu a avut o relaţie cu o fată de pe strada pe care locuia Mihaela Bahan, cea a cărui viaţă a luat-o în noaptea de joi spre vineri. Potrivit rudelor, victima a fost căsătorită, dar a divorţat în urmă cu câţiva ani, rămânând în grija ei doi copii. După ce a ieşit din puşcărie, între Mihaela Bahan şi Nicolae Gociu s-a înfiripat o relaţie, de dorul tinereţii. Nu a durat mult, pentru că Gociu avea un caracter agresiv, obişnuind să îi înjure pe băieţii femeii. Se pare că fostul puşcăriaş nu a suportat bine despărţirea şi mai ales că iubita sa şi-a găsit repede pe altcineva care să îl înlocuiască. Aşa că a pus la cale un plan. Joi, 28 ianuarie a.c., a mers şi a cumpărat un cuţit, apoi, în jurul orei 22.30, înarmat, a sărit gardul în curtea Mihaelei Bahan, de pe strada Bicaz din cartierul Palas. A scos cuţitul din ambalaj, aruncând hârtia pe o masă, apoi a strigat-o pe femeie. Când aceasta a deschis uşa, a înfipt cuţitul în ea. Ţipetele femeii i-au alertat pe concubinul său şi pe băieţi, care au sărit să o apere. În încercarea de a-l dezarma pe atacator, bărbatul cu care trăia Mihaela a fost şi el rănit. În cele din urmă, Nicolae Gociu a fost imobilizat şi predat poliţiştilor sosiţi în scurt timp la faţa locului. Femeia înjunghiată, iubitul său şi agresorul au fost transportaţi toţi trei la spital. Dimineaţă, în jurul orei 6.00, femeia a decedat.

Agresorul a fost reţinut de către poliţişti şi urmează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Cel mai probabil, se va întoarce în spatele gratiilor.

Cătălin Schipor

SURSA FOTO: FACEBOOK

Comenteaza acest articol

css.php