Proaspăt condamnat, şi-a terorizat familia 

Proaspăt condamnat, şi-a terorizat familia 

De supărare că i-a murit bunica, un proaspăt condamnat cu suspendare s-a îmbătat şi i-a luat la bătaie pe ceilalţi membri ai familiei, părinţi şi fraţi. Individul este Cristi Ionel Stamate, de 21 de ani, din Amzacea, care la jumătatea lunii octombrie 2014 a fost prins în flagrant în timp ce fura dintr-o societate comercială din Mangalia. A fost judecat, iar pentru că şi-a recunoscut fapta, a fost condamnat repede, în luna decembrie 2014, la 1,6 ani de închisoare cu suspendare, sub control judiciar. La această pedeapsă i s-au mai adăugat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Săptămâna trecută, lui Cristi Stamate i-a murit bunica maternă, iar duminică a avut loc înmormântarea. A urmat, aşa cum se practică la creştini, pomana. Tânărul era atât de supărat, încât a băut până nu a mai putut şi s-a pus pe scandal. Şi-a lovit şi ameninţat fraţii şi chiar şi pe mama sa, care a încercat să intervină. Femeia, speriată, a sunat la 112, iar la faţa locului a fost trimis un agent de la Postul de Poliţie Amzacea.

La vederea omului legii, în loc să se calmeze, individul s-a enervat mai tare. A spart un geam şi, cu un ciob de sticlă în mână, a ameninţat că se omoară şi că taie pe oricine se apropie. Poliţistul a încercat să aplaneze conflictul şi a reuşit în cele din urmă, după o mică tăvăleală prin noroi, să îl imobilizeze şi să îl încătuşeze. Pentru că suspectul reuşise să se taie la mâna dreaptă atunci când a spart geamul, i-a fost acordat primul ajutor şi apoi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa. Aici i-a fost suturată plaga, apoi i s-a recomandat şi un consult psihiatric. Medicul specialist a decis, cu aprobarea pacientului, internarea sa în Secţia de Psihiatrie de la Palazul Mare.

Când va fi externat, va fi audiat şi anchetat de către procurori, care vor decide dacă vor cere arestarea sa preventivă. Oricum, Stamate riscă să ajungă în închisoare, pentru că a încălcat condiţiile impuse de instanţă când i s-a dat pedeapsa cu suspendare. Chiar a doua zi, luni, 27 ianuarie a.c., el trebuia să meargă la ofiţerul de probaţiune, pentru a demonstra că respectă legea.

(C.S.)

Comenteaza acest articol

css.php