Furturile din locuinţe, sport de masă la Constanţa

Furturile din locuinţe, sport de masă la Constanţa

Furtul din locuinţe pare să fie un sport de masă ce se dezvoltă tot mai mult în municipiul Constanţa. Se pare că hoţii au aşteptat căldura pentru a trece la acţiune, în momentul de faţă, la I.P.J. Constanţa înregistrându-se mai multe dosare cu autor necunoscut.

Furturile din locuinţe continuă să rămână o problemă acută a municipiului Constanţa. Furturile nu se împuţinează, iar cei câţiva suspecţi prinşi de către poliţişti nu par să ajute să încline deloc balanţa, astfel încât măcar statistic să pară că se face ceva. De fiecare dată se încearcă ascundere gunoiului sub preş, doar-doar nu îl va găsi nimeni. Scuza poliţiştilor este eternă: sunt puţini, iar motivarea financiară mică, indiferent de cât muncesc. La hoţi, este taman invers: sunt mulţi şi motivarea financiară este pe măsura efortului depus.

Numai sâmbătă, pe raza Secţiei 2 Poliţie, paguba făcută de hoţi se ridică la peste 25.000 de lei. Unul dintre apartamentele vizate de către hoţi se află pe strada Aleea Nufărului, iar spargerea s-a dat în plină zi. Potrivit persoanei păgubite, a lipsit de acasă de la ora 16.00 până la ora 20.00, iar când s-a întors şi-a găsit locuinţa răvăşită. Persoane necunoscute au pătruns în apartamentul cu pricina, aflat la etajul I, escaladând gratiile de la parterul blocului şi forţând fereastra rămasă deschisă. Hoţii au adunat din casă tot ce era de valoare: aproximativ 50 de grame de bijuterii din aur, echipament electronic, parfumuri şi suma de 5.000 de lei. Paguba totală se ridică la aproximativ 20.000 de lei. Dintr-o altă locaţie, în aceeaşi zi, au fost furate bunuri de peste 6.000 de lei.

Situaţia este similară în toate zonele oraşului, hoţii riscându-şi libertatea chiar şi pentru o haină sau un parfum. De multe ori, acţionează la nimereală, mergând pe premiza că oricum găsesc ceva de furat. Pentru a intra într-un apartament de la parterul blocului, nici gratiile de la ferestre nu îi împiedică. Aşa s-a întâmplat duminică noaptea, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea. Un bărbat s-a trezit cu hoţul peste el în casă,  care smulsese gratiile înfipte în perete cu holşuruburi de 110, iar geamul termopan a fost forţat cu ajutorul unei şurubelniţe. El era în dormitor când a auzit zgomot pe hol, iar când s-a dat jos pentru a verifica, hoţul l-a simţit şi a fugit cu tot cu haina victimei, pe care a luat-o din cuier. În acest gen de cazuri, când nu este vorba de un geam lăsat deschis, ci se depune un efort considerabil pentru a se da spargerea, deja nu mai este vina păgubitului, aşa cum spun uneori anchetatorii. Concluzia: este vorba despre un fenomen care nu poate fi oprit.

Cătălin Schipor

5 Comments

  1. Mai nou au început talhariile si furturile in plina zi, îndreptate împotriva femeilor si copiilor.Se fura poșetele, telefoanelor femeilor utilizând forta.Obtentativa de acest gen a fost sapt trecuta in zona Brotăcei, o femeie a fost atacata din spate la intrarea in scara, ziua în amiaza mare.In parcul tăbăcăriei hotii au încercat sa fure ghiozdanele ghiozdanele elevilor ce jucau baschet…etc.S-au inmultit infractiunile fără ca politia sa facă ceva preventiv, descurajant, culegere de informatii/ ronduri ..etc

  2. Concluzia: Multumin Mazare! Traiasca Cartierul de bronzati Henry Coanda

  3. Cel mai trist este ca politia nu face nimic! Ar trbuie fiecare politist care are 2 cazuri nerezolvate sa fie sactionat din salariu! Sa ii vezi ce se implica!

  4. Unde mai pui ca multi mai dau si o “mana de ajutor” hotilor dandu-si check-in pe Facebook :))))))

  5. Eu am fost la targ la Pavilion si cand m-am intors aveam geamul spart la masina. Si cel mai tare, hotul era in masina. Un tigan de 13-14 ani. Statea linistit asa si verifica ce e prin masina. Nu aveam absolut nimic de valoare. Doar niste harti prin torpedou. Inlocuirea geamului m-a costat 1000 de lei. Politia nu i-a facut nimic pentru ca e minor, cu toate ca mai are undeva la 200 de dosare deschise pe numele lui. Tara nimanui. Politia nu face nimic. Nu exista siguranta. Numai hoti, de la astia mici de prin parcari pana la aia mari de prin Guvern, Parlament, Senat etc.

Comenteaza acest articol

css.php