Metoda Accidentul s-a combinat cu… votul prin corespondenţă

Metoda Accidentul s-a combinat cu… votul prin corespondenţă

O tânără din Constanţa a fost la un pas de a fi escrocată prin metoda „Accidentul“, dar a avut prezenţa de spirit de a-şi suna mama. I se ceruse o sumă de bani pentru că aceasta, chipurile grav rănită, să fie transportată cu elicopterul S.M.U.R.D. la Bucureşti.

Relatarea constănţencei plecate în străinătate, la muncă, dezvăluie modul în care acţionează escrocii prin metoda „Accidentul“. Sunt oameni cu o oarecare pregătire şi care înainte, aşa cum se bănuia, fac o muncă de cercetare, pentru a aduna date vitale. „Azi am zis că mor de inimă. Primesc una bucată telefon de la un tip care se recomandă ca inspector principal Stoica Dumitru şi care, cu toată părerea de rău, mă informează că mama mea, cu numele cutare şi născută în data cutare (date corecte) a suferit un grav accident de circulaţie în urma căruia este la Spitalul Municipal Constanţa în stare gravă şi că nu mai are la ea telefonul mobil. Mi se înmoaie genunchii şi abia respir, aritmia e la ea acasă. Mă roagă, printre păreri de rău, să rămân în telefon să îmi facă legătura cu medicul care a primit-o în urgenţă. Medicul, Alexe Cristina, mă informează că e semi-conştientă şi prezintă trei fracturi la nivelul coloanei, fractură deschisă la nivelul bazinului şi că a pierdut destul sânge. Deja trecusem de starea de hiperventilare şi o întreb dacă e nevoie urgentă de transfuzii. Îmi ignoră întrebarea şi spune că în cel mult 20 de minute va pleca cu un elicopter S.M.U.R.D. către Spitalul Elias din Capitală, unde va fi operată de urgenţă. Problema e că asigurarea ei nu acoperă în totalitate costurile şi că vor mai trebui achitaţi aproximativ 2.000 de euro în conturile Ministerului Sănătăţii şi că inspectorul de mai devreme îmi va da toate detaliile tehnice. Insist cu întrebarea dacă sunt cunoscute afecţiunile medicale ale mamei mele, eu ştiind clar că nu ar rezistă unei intervenţii chirurgicale sub anestezie completă şi că nu îmi amintesc denumirea completă a afecţiunii cardiace: cardiomiopatie «ceva» obstructivă. Moment în care tipa completează rapid şi corect denumirea afecţiunii (analizând limbajul folosit, nemernica asta a fost cândva cadru medical sau asistentă în Primire Urgenţe), după care mă transferă din nou la domnul inspector. Buuun. Ăsta îmi spune că nu e de competenţa lor să facă asemenea servicii, dar, dat fiind faptul că şi eu şi sora mea suntem plecate din ţara, ne va ajuta. Şi îmi serveşte că trebuie să fac plata celor 2.000 de euro de urgenţă către minister, prin Western Union. Şi întreb cum adică? Solicit un contact din Constanţa pentru a rezolva imediat prin cunoştinţe situaţia, până ajung eu în ţara. El îmi spune că doar eu pot face plata, în calitate de rudă de gradul întâi“, este povestea postată pe pagina sa de Facebook de către constănţeancă.

Aceasta a mai povestit că era „ameninţată“ că nu va pleca elicopterul cu mama sa, dacă nu va plăti rapid. Pentru că ea insista să plătească prin transfer bancar, i s-a spus, în cele din urmă, că se poate, dar că transferul bancar durează 24 de ore, timp pe care ruda ei nu îl are la dispoziţie. Tânăra l-a ignorat şi i-a închis, sunându-şi mama. Aceasta i-a răspuns, fiind acasă. Femeia i-a povestit că, în urmă cu puţin timp, o sunase cineva „de la Poliţie“, care a întrebat-o cum o cheamă şi când e născută şi dacă are rude apropiate plecate din ţară. Luată repede, i-a comunicat „poliţistului“ cum o cheamă şi că are fetele plecate în străinătate. Atunci, individul i-a spus că are nevoie de datele fetelor pentru votul prin corespondenţă şi, astfel, a obţinut toate datele necesare pentru a pune la cale o înşelătorie, dar care a eşuat în ultimul moment.

Cătălin SCHIPOR

Comenteaza acest articol

css.php