Primele amenzi pe litoral după “descinderile” poliţiştilor la hoteluri

Primele amenzi pe litoral după “descinderile” poliţiştilor la hoteluri

Cum a fost lansat planul de acţiune „Litoral 2015“, cum poliţiştii şi-au şi umflat insignele prin staţiuni. Ţinta lor nu au fost infractorii mărunţi care bagă mâna în buzunar, ci au luat cu asalt, hotelurile din staţiunile de pe litoral, pentru verificări economice. Au fost însoţiţi de inspectorii de muncă şi medicii veterinari şi s-au dat primele amenzi din acest sezon estival.

La sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Română a anunţat că s-au început acţiunile pe litoral cu aproape 400 de poliţişti care acţionează pentru liniştea şi siguranţa turiştilor de pe Litoral. Jumătate dintre ei sunt detaşaţi de la alte inspectorate de poliţie din ţară. Este vorba de forţe de ordine suplimentare pentru poliţia rutieră, intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, transporturi şi arme, explozivi şi substanţe periculoase. Ţinând cont de numărul mare de turişti ce se concentrează vara pe litoral şi a nivelului de muncă, totuşi numărul de poliţişti a fost redus la jumătate faţă de anul trecut. În fiecare an se înregistrează o reducere drastică a detaşaţilor, din motive economice şi pe principiul, ne descurcăm cu ce avem şi acţionăm cu operativitate. În anii trecuţi au existat reclamaţii aşa că, pentru a nu se încărca cu reclamaţii ce nu aveau şanse a fi rezolvate, ceea ce nu dă bine în statistici, poliţiştii le recomandau victimelor infracţiunilor mărunte să nu depună plângere. Şi anul acesta o atenţie deosebită va fi acordată campaniilor de prevenire prin împărţirea de pliante şi astfel să se contribuie la umplerea coşurilor de gunoi cu hârtii frumos colorate.

Controale în hoteluri

Prima mare acţiune făcută pe litoral a avut loc sâmbătă. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi a medicilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Constanţa, au „descins“ în staţiunile de pe litoral. S-au urmărit condiţiile în care sunt respectate prevederile HG 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice, Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturi conexe şi Legea nr. 53/2003 privind codul muncii

Cu această ocazie au fost verificate şapte unităţi hoteliere care aveau incluse restaurante, baruri de zi şi terase, de pe raza Constanţei şi a Mangaliei. S-au dat trei amenzi în valoare de 15.000 lei pentru primul punct de pe lista lor şi alte două amenzi la Legea nr. 12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în valoare de 4.000 lei. Poliţiştii au mai dat şi peste un bişniţar ce vindea ţigări fără timbru.

 Cătălin Schipor

One Comment

  1. vrajeala de 2 lei, m-am plimbat weekend-ul asta prin mamaia, pe la ora 20:00 am mers de la satul de vacanta..pana la iaki, si nu am vazut nici un politist, nici un jandarm, rupeau baietii alba neagra pe aleea pietonala la aurora, doina, crema, si pe pasajul de la satul de la vacanta erau 2 cate unul in fiecare capat, tigani borati bineinteles inconjurati de alte ciori care cica sunt jucatori, si te fac la buzunare, au alte ciori la distanta care stau de 6 exact la scari in caz de vine politia(care bineinteles nu a venit)

Comenteaza acest articol

css.php