Tusac, acuzat că îşi plătea regeşte colaboratorii

Tusac, acuzat că îşi plătea regeşte colaboratorii

La doi ani după ce a pierdut fotoliul de primar al oraşului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, alături de un fost subordonat. În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian. În perioada respectivă, acesta era angajat al Primăriei, în funcţia de şef al Serviciului Juridic, ulterior acesta fiind suspendat la cerere. În baza acestor contracte, Dumitraşcu urma să efectueze, în beneficiul Primăriei Mangalia, aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ doisprezece ori mai mari decât salariul.

Procurorii precizează că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, nu au existat niciun fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. În urma verificărilor, s-a stabilit că, prin acţiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei, adică peste 97.000 de euro. Pentru recuperarea acestor bani, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Dumitraşcu.

În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi complicitate la conflict de interese. Fostul primar Tusac este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, urmând a se stabili şi termenul de judecată.

(C.S.)

Comenteaza acest articol

css.php