Sentință definitivă pentru bărbatul care a încercat să omoare un câine cu toporul

Sentință definitivă pentru bărbatul care a încercat să omoare un câine cu toporul

La Curtea de Apel Constanța a fost admis apelul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța în dosarul bărbatului care a vrut să omoare un câine cu toporul, după ce animalul îi atacase copilul.

Este vorba de Florian Raischi, care la sfârșitul lunii mai a.c. a fost condamnat de către Judecătoria Constanța la pedeapsa de 6 luni închisoare, dar s-a dispus renunţarea la executarea pedepsei şi aplicarea unui avertisment. Cererea procurorilor de a i se interzice inculpatului deţinerea de animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani a fost respinsă.

Decizia a fost atacată cu apel de către procurori, care au câștigat la instanța superioară.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, „desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi, rejudecând, în baza art.25 alin.1 lit. e din Legea nr.205/2004, condamnă pe inculpatul RAISCHI FLORIAN la pedeapsa amenzii penale în cuantum 2.000 lei (100 zile amendă penală X 20 lei/zi amendă penală). Pune în vedere inculpatului dispoziţile art.63 Cod penal, privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate“.

Sentința este definitivă.

Reamintim că în seara de 30 iunie 2014, un grup de copii se juca pe stradă, când un câine maidanez, aciuat pe lângă un bloc, unde era hrănit de o parte dintre locatari, s-a repezit la ei. A sărit pe o fetiţă de 5 ani , a trântit-o la pământ şi doar intervenţia unui bărbat care se afla în zonă a scăpat-o. Tatăl victimei, când a auzit ţipetele fetiţei şi a văzut câinele peste ea, nu a mai stat pe gânduri. A pus mâna pe un topor şi a plecat după animal. L-a prins într-o scară de bloc şi l-a lovit cu toporul în cap, dar fără a-l omorî.

Între timp, iubitorii de animale care asistau de la balcoane şi de la geamuri la întreaga scenă, au coborât să ia apărarea câinelui, unul dintre ei fiind chiar înarmat cu o rangă. Conflictul a ajuns la poliţie, iar părintele care a vrut să şi facă singur dreptate, Florian Raischi, s-a ales cu dosar penal pentru cruzime faţă de animale. Cazul a ajuns la Judecătoria Constanţa în luna septembrie 2015.

Comenteaza acest articol

css.php